Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Kasım 2016 - 16:28 Yorum: 0

Fındıkta Rekabet Kurulu’nun işlemez hale geldiğini iddia ederek Maliye Bakanlığı’nı göreve çağırdılar

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta Rekabet Kurulu'nun işlemez hale geldiğini açıklayarak, acilen Maliye Bakanlığı'nın sektöre müdahale...

Fındıkta Rekabet Kurulu’nun işlemez hale geldiğini iddia ederek Maliye Bakanlığı’nı göreve çağırdılar

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta Rekabet Kurulu'nun işlemez hale geldiğini açıklayarak, acilen Maliye Bakanlığı'nın sektöre müdahale etmesi gerektiğini kaydetti.

Karan yaptığı açıklamada, fındıkta varlığını iyiden iyiye hissettiren tekelci firmanın sistematik olarak hem üreticiyi hem de yerli fındık manavlarını bitirme noktasına getirdiğini ifade etti. Karan, "Bu firma sektörde kapitülasyon uygulanmış gibi hareket ederek sektörü işlemez hale sokmuştur. Ülkemizin garantisi olan Karadeniz insanı sistematik olarak topraklarından uzaklaştırılmak istenmektedir. Bu Karadeniz insanına reva değildir" dedi.

Tarım ürünlerinde birliklerin yapısının güçlendirilmesi gerektiği belirten Karan "Birliklerin yapısı güçlendirilmelidir. Buda sonraki yıllarda stok yönetimi sağlamalıdır. Fındıkta, Rekabet Kurulu işlemez hale gelmişti. Bir an evvel Maliye Bakanlığı sektöre müdahale etmelidir. Rekabet Kurulu'nun işlemez hale gelmesi, sektörde tekelci firmanın ekmeğine yağ sürmektedir" diye konuştu.

Fındıkta bunlar yaşanırken bir üretici kuruluşu olan FİSKOBİRLİK'i kamuoyunda küçük düşürücü açıklamaların FİSKOBİRLİK'ten çok fındık ve üreticiye zarar vereceğini ifade eden Karan, şunları söyledi:

"FİSKOBİRLİK bir üretici kuruluşudur yani fındık üreticilerinindir. Kurulduğu günden bugüne birçok yönetici ve idareci gelip geçmiştir hiçbiri bu kurumun sahibi değildir. Kalıcı olan kurumdur. Fındığın sigortası olan bu kurumu tabeladan ibaret gibi lanse etmek, yarardan çok zarar verir. Birilerinin iştahını daha çok kabartır, üreticinin elini zayıflatır. FİSKOBİRLİK ile ilgili lehte ve aleyhe her söylem üreticiye yansımaktadır. Kim olursa olsun, siyasetçi veya sivil toplum kuruluşu, söylemlerini buna göre yapmalıdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber