Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

Fındıkta zirai don riski

ORDU (AA) - Ünye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yetkin Esen, fındık ürününde şu ana kadar herhangi bir zirai don olayı ile karşılaşmadıklarını, ziraat mühendislerinin de...

Fındıkta zirai don riski

ORDU (AA) - Ünye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yetkin Esen, fındık ürününde şu ana kadar herhangi bir zirai don olayı ile karşılaşmadıklarını, ziraat mühendislerinin de sahada incelemelerine devam ettiğini söyledi.

Esen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak sahada çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Sıcaklıklar düştüğü zaman meteorolojiden zirai don uyarısı yapıldığını ifade eden Esen, "Biz de bunu basın aracılığıyla, ziraat odaları aracılığıyla çiftçilerimize duyuruyoruz. Örneğin geçtiğimiz hafta sonu ilçemizde, bölgemizde kar yağışı görüldü, ardından pazartesi günü ekiplerimiz sahaları gezerek zirai donun yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili çalışma yaptı. Herhangi bir sıkıntı olmadığı görüldü. Bundan sonrasında üreticilerimiz havaları takip edecekler. Don uyarısı verildiği takdirde üretici lastik yakmak, dumanlama gibi tedbirlere ağırlık verecekler.”

Esen, ekiplerin sadece zirai don tespiti için değil, tüm zirai faaliyetleri incelemekle ilgili günübirlik sahada takip yaptıklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber