Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 02 Nisan 2015 - 17:23 Yorum: 0

Fındıktaki rekolte beklentisi

UFK Yönetim Kurulu Üyesi Başaran:- "Bazı kurum ve kuruluşlar, rekolte tahminini yüksek göstererek spekülasyon yapmak istiyor"

Fındıktaki rekolte beklentisi

DÜZCE (AA) - Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran, "Bazı kurum ve kuruluşlar, rekolte tahminini yüksek göstererek spekülasyon yapmak istiyor" dedi.

Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geçmiş yıllarda rekolte çalışmaları yaptığını fakat iki yıldan bu yana karanfil sayımı yapmadığını söyledi.

Bakanlığın karanfil sayımı konusunda aldığı bu kararın gerekçesinin spekülasyona mahal vermemek olduğunu belirten Başaran, şöyle konuştu:

"Önceden biz de dahil olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlar karanfil çalışması yapıyordu ancak bu, iki yıldır yapılmıyor. Şu günlerde önümüzdeki sezon için karanfil sayımı yapıldığı ve rekolte tahmininde bulunulduğu konusunda birtakım bilgiler alıyoruz ancak bu tahminler, fındık için gerçek boyutları taşıyamaz. Daha don olayları gibi doğal afetlerin yaşanabileceği aylardayız.

Bazı kurum ve kuruluşlar, rekolte tahminini yüksek göstererek spekülasyon yapmak istiyor." 

- "Fındık fiyatları, şu anki fiyattan aşağıya inmez"

Başaran, Türkiye'de fındık rekoltesinin yükselmediğini hatta her geçen yıl düştüğünü öne sürdü.

Başaran, sözlerine şöyle tamamladı:

"Fındık, yükselen bir ürün değildir, aksine her geçen yıl azalan seyir izliyor. En yüksek rekolte 2008 yılındaydı. Bu rekolte 7 yıldan beri geçilmemiştir. Türkiye'de böyle çok yüksek rekolteleri beklemek doğru olmaz. Önümüzdeki sezon için şu anda oluşan fiyatların altında açılış fiyatı olacağını düşünmüyorum. 

Yine de üreticiyi uyarmakta fayda var. Üreticimiz, ürününü bir anda pazara indirmesin, ihtiyacı kadar indirsin. Yani fiyatı bu seviyede tutmak, üreticinin elinde." 

ETİKETLER: Düzce , fındık , üretici
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber