Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 22:23 Yorum: 0

Finlandiya'da 3 Türk'ün öldürülmesi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Finlandiya Dostluk Grubu Başkanı Aydın:

Finlandiya'da 3 Türk'ün öldürülmesi

GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Finlandiya Dostluk Grubu Başkanı Kemalettin Aydın, Finlandiya’da pizza restoranında uğradığı saldırıda öldürülen Kübray Köneç'in cenazesi Finlandiya Büyükelçiliği, Ulaştırma Bakanlığı ve Türk Hava Yolları ile gerçekleştirilen yoğun temaslar sonucunda yarın Türkiye’ye getirileceğini açıkladı.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada Finlandiya’nın Jyvasksla şehrinin Laukaa kasabasındaki bir pizza restoranına düzenlenen saldırıda üç Türk’ün öldürüldüğünü anımsatarak, saldırıda hayatını kaybedenlerden Kübray Göneç’in Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinden olduğunu söyledi.

Yaşanan olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

“Kardeşimizin hayatını kaybetmesinin ardından derhal Finlandiya Büyükelçiliği, Ulaştırma Bakanlığı ve Türk Hava Yolları ile yoğun görüşme trafiğine başladık. Ve yüce rabbimin izniyle yurt dışında hayatını kaybetmiş olan Kübray Göneç’in cenazesini yarın itibariyle ülkemize getiriyoruz. Cenaze öğle saatlerinde saat 13.15’de Helsinki’den Türk Hava Yolları’nın TK 1762  kuyruk numaralı uçağıyla İstanbul’a oradan da yine THY’nin TK 2832 kuyruk numaralı uçağıyla Trabzon’a geldikten sonra cenaze Kelkit’e nakledilecek.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber