Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Kasım 2014 - 18:03 Yorum: 0

"Fırçalar Çantada Dişler Yolunda Projesi"

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, ilkokullarda ve anaokullarda flor uygulaması başlattı

'Fırçalar Çantada Dişler Yolunda Projesi'

ELAZIĞ (AA) – Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Fırçalar Çantada Dişler Yolunda" projesi kapsamında, ilkokullarla anaokullarında flor uygulamasına başladı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında kent merkezindeki bazı anaokullarında öğrenim gören 60 ay üzeri 450 anaokulu öğrencisine flor vernik uygulaması yapıldığı, diş fırçalama eğitimi verildiği ve diş fırçası dağıtıldığı belirtildi.

Flor vernik uygulamasıyla kentteki 3 bin anaokulu öğrencisine ulaşmanın amaçlandığı kaydedilen açıklamada,  ayrıca birinci ve ikinci sınıf öğrencilerini kapsayacak şekilde flor jel uygulaması yapılacağı kaydedildi.

Kent merkezinde 13 bin, ilçelerde 7 bin olmak üzere yaklaşık 20 bin öğrencinin uygulamadan yararlanmasının planlandığı vurgulanan açıklamada, "Uygulamalarla ağız ve diş sağlığı konusunda belirli bir yol kat edilmesi ve gelecek nesillerin diş problemleri yaşamaması hedeflenmektedir. Çocukların ana dişleri çıktıktan sonra ilk 3 yıl üst üste yapılan flor jel uygulaması sonrasında diş çürüklerinin yüzde 70 oranında azaldığı araştırmalarda tespit edilmiştir. Biz de bu araştırmanın ışığında önümüzdeki yıl ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıfları uygulama dahil edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber