Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 05 Eylül 2018 - 15:33 Yorum: 0

Firehawk tıp dergisinde yayınlandı

Koroner arter hastalarını tedavi etmek üzere geliştirilmiş üçüncü nesil ilaç salınımlı stent Firehawk'ın sonuçları önemli tıp dergilerinden Lancet'de...

Firehawk tıp dergisinde yayınlandı

Koroner arter hastalarını tedavi etmek üzere geliştirilmiş üçüncü nesil ilaç salınımlı stent Firehawk'ın sonuçları önemli tıp dergilerinden Lancet'de yayınlandı.

MicroPort Scientific Corporation, koroner arter hastalarını tedavi etmek üzere geliştirilmiş üçüncü nesil ilaç salınımlı stent olan Firehawk ile ilgili TARGET AC Avrupa Klinik Deneyi'nden elde edilen klinik verileri, önemli tıp dergilerinden Lancet'de yayınlandı. Tamamen Avrupalı hastalardan oluş deneyin rastgele kontrollü klinik deney olduğu belirtilen açıklamada; toplamda İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Belçika, Hollanda, Polonya, Almanya, Avusturya ve Danimarka'yı içerecek şekilde Avrupa'daki 21 klinik çalışma alanında bin 653 hasta kaydı yapıldığı aktarıldı.

MicroPort Kurucu Başkanı ve CEO'su Dr. Zhaohua Chang, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; "Çin üretimli ilaç salınımlı bir stent, ilk defa Lancet gibi prestijli bir tıp dergisinde yayınlanıyor ki bu MicroPort tarafından elde edilmiş büyük bir başarıdır. Klinisyenler ve hastalar zorlu, hakemli yayın vasıtasıyla doğrulanan Firehawk klinik sonuçlarını dikkate alarak ürününün koroner arter hastalarının tedavisindeki güvenliği ve etkinliğine güvenmelidir. Geliştirilen bu stentin önümüzdeki iki yıl içinde küresel ölçekte milyonlarca hastanın hayatını kurtarmak amacıyla kullanılacağına inanıyoruz. Hastaların ömrünü uzatan sağlık ve yaşam süresi taleplerinin karşılandığı devrim niteliğindeki medikal teknoloji çözümlerinin geliştirilmesinde ve sağlanmasında şirketin öncü rol oynayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

2017 yılı sonu itibariyle Firehawk stentini de içerecek şekilde MicroPort tarafından üretilen yaklaşık 4,5 milyon koroner stentin, 3,5 milyondan fazla hastada kullanıldığı, koroner stentinin kullanımı onaylandığı ve küresel çapta 36 ülkede ve bölgede satıldığı kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber