Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 30 Mayıs 2017 - 13:35 Yorum: 0

Fırın ustaları 300 derece sıcaklıkta oruçlarını tutuyorlar

Meslekleri gereği yüksek sıcaklıkta çalışmak zorunda kalan fırın ustaları, 300 santigrat derecelik sıcaklığa ulaşan fırınların başında çalışarak...

Fırın ustaları 300 derece sıcaklıkta oruçlarını tutuyorlar

Meslekleri gereği yüksek sıcaklıkta çalışmak zorunda kalan fırın ustaları, 300 santigrat derecelik sıcaklığa ulaşan fırınların başında çalışarak zor koşullara rağmen oruçlarını tutuyor.

Nevşehir'de Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesiyle birlikte kor ateşlerin yandığı fırınların önünde zorlu mesailerini sürdürmek zorunda kalan meslek grupları en zor orucu tutuyor. Öğlen saat 12.00'de işe başladıklarını ifade eden fırın ustası Yaşar Ermiş, mesailerinin gece saat 03.00'e kadar devam ettiğini ifade etti. Ermiş, "Ramazan ayı ister istemez bizlere zor geçiyor. 250 ila 300 santigrat sıcaklık arasında çalışıyoruz. Eski Ramazanlardaki gibi çalışmıyoruz ama öğlen saat 12.00 gibi başlıyoruz ve gece 03.00'e kadar çalışıyoruz. Ramazan ayında vatandaşlar daha çok yumurtalı pideye ve tahinli ekmeğe büyük ilgi gösteriyor" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber