Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Haziran 2016 - 15:58 Yorum: 0

Fırtına Ezine’yi De Vurdu

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Yenioba köyünde, fırtına nedeniyle cami minaresinin külahı kaydı, köy civarındaki ağaçlar devrildi.

Fırtına Ezine’yi De Vurdu

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Yenioba köyünde, fırtına nedeniyle cami minaresinin külahı kaydı, köy civarındaki ağaçlar devrildi. Dolu yağışı ise tarlalara zarar verdi.

Ezine ve çevresinde fırtınayla birlikte etkili olan dolu, Yenioba, Çetmi, Karagömlek köylerinde hasara neden oldu. Yenioba köyü cami minaresinin külahı, fırtınanın etkisiyle yerinden oynadı. Minarenin ucuna kadar gelen ve o şekilde kalan külah, tehlike saçmaya devam ediyor. Köy sakinlerinden Muharrem Oktay, fırtınayla birlikte etkili olan dolu yağışının bir anda her şeye hasar verdiğini söyledi. Dolu tanelerinin oldukça iri olduğunu söyleyen Oktay, tarlalarındaki mahsullerin de zarar gördüğünü kaydetti.

Şiddetli fırtına Karagömlek köyünde de ağaçları devirerek tarlalara zarar verdi. Bir anda başlayan dolunun kar yağışı gibi her tarafı bembeyaz yaptığını söyleyen Sezai Ünal, doluyu küreklerle temizlediklerini, domates, kavun, karpuz gibi meyve ve sebzelerin zarar gördüğünü belirtti. Dolu ve fırtına, köy evlerinde su ısıtmak için çatılara kurulan güneş panellerine de zarar verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber