Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:37 Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı23:30 8. kattan düşen 1.5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti23:26 "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı23:21 BM Soruşturma Komisyonu, İsrail’i 7 Ekim olaylarına ilişkin soruşturmayı en...23:20 İzmir’de dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti23:19 Beytüşşebap’ta Altındağları “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi23:12 THY EuroLeague: A. Efes: 64 - Virtus Bologna: 6723:11 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestosuna polis...23:00 FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye’de yakalandı22:57 Dev gemi iskeleye böyle çarptı22:57 İngiltere Başbakanı Sunak’tan Netanyahu’ya itidal çağrısı22:56 Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı22:55 Yol kapatma tartışmasında başkana saldırmaya kalktılar22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir mik...22:13 İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya Filistin’in BM’ye tam üye olması için ç...22:13 Başkan Özçelik, borç bakiyesi ve gelir gider dengesi afişini belediye binas...22:11 Manisa’da trafik kazası: 1 yaralı22:10 Borrell: “(İran’ın İsrail’e saldırısı) Uçurumun eşiğinden uzaklaşmak zorund...22:09 BM, Filistinliler için 2,8 milyar dolarlık bağış çağrısı yapacak22:08 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Mustafa Çakır getirildi
Yerel 20 Ocak 2021 - 10:08 Yorum: 0

Fiyatların arttığı balık pazarında ümitler av yasağının kalkacağı güne çevrildi

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli'de balık fiyatlarındaki artışı değerlendiren esnaf, hamsi avı yasağının kalkması ile balık fiyatlarının düşebileceğini...

Fiyatların arttığı balık pazarında ümitler av yasağının kalkacağı güne çevrildi

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli'de balık fiyatlarındaki artışı değerlendiren esnaf, hamsi avı yasağının kalkması ile balık fiyatlarının düşebileceğini belirtti.

Türkiye genelinde uygulanan hamsi avlama yasağının ardından balık fiyatlarındaki yükseliş, hem vatandaşları hem de balıkçı esnafını olumsuz etkiledi. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde balık tezgahlarında yüksek fiyatları gören vatandaşlar alışveriş yapmadan dönerken, balıkçı esnafı ise satışların düşük olmasından şikayetçi. Sofralarına balık almak isteyen vatandaşlar ve satışların artmasını bekleyen balıkçı esnafı ümitlerini hamsi yasağının kalkacağı 28 Ocak'a bağladı. Balık fiyatlarının yükselmesini hamsi avının yasaklamasına bağlayan İzmitli balıkçı esnafı, hamsi avının başlaması ile fiyatların düşebileceğini söyledi.

"Vatandaşlar hamsi yememeye başladı""

Son günlerde balık fiyatlarında yükselme olduğunu belirten Resul Akbulut, "10 yıldır bu işi yapıyorum. Hamsi yasağından dolayı 28 Ocak'a kadar yasaktan dolayı fiyatta yükselme bekliyoruz. 40-45 TL'ye kadar fiyatlar yükseldi. 28 Ocak'tan sonra halkımız güzel balık yiyecek inşallah. Hamsi 25 TL, istavrit 25 TL, mezgit 25 TL, tekir 35 TL. Balık bu sene ne çok ne de azdı, ortalama yoğunluktaydı. Talep olarak ise vatandaşlar hamsi yememeye başladı" dedi.

İğneada'dan hamsi getiriyorlar

Geçtiğimiz yıllara nazaran bu sene vatandaşların balığa ilgisinin arttığını dile getiren Akbulut, "Balığa ilgi her zaman var halkımızda, bizim halkımız balık tüketen insanlar. Bu seneyi kıyaslayacak olursak, bu sene biraz daha çok rehavet var. Geçtiğimiz senelerde balık biraz daha kıttı, hamsi gibi birçok balık çeşidi biraz daha azdı. Bu sene mahsul daha bol. Palamut avı eylül ayında oldu ve vatandaşlar taze palamut yedi. Geçtiğimiz yıla göre vatandaşlar daha çok balık tüketti. Bizim sattığımız hamsi İğneada hamsisidir, şoklu hamsi değildir. Bu şoklu hamsi olmadığı anlamına gelmiyor. Piyasada şoklu hamsi var. 28 Ocak'tan sonra Karadeniz'den canlı hamsi bekliyoruz" diye konuştu.

Alışverişe gelen vatandaşlar elleri boş döndü

28 Ocak'a kadar uzatılan balık yasağı uygulamasını doğru bulduğunu söyleyen Faik Karataş, "İzmit'te esnafım, yaklaşık 50 yıldır esnaflık yapıyorum. Balıklarda şimdiye kadar böyle bir pahalılık görmedim. Hamsi yasağı konusunda iyi yapıldığını düşünüyorum, insanlar hamsiyi büyüdüğünde yiyecek. Fiyatlar çok pahalı, insanların almaya gücü yetmiyor. 35 TL, 60 TL gibi fiyatlar, balık olmasına rağmen insanlar talep etmemeye başlıyor. 28 Ocak'tan itibaren Karadeniz'den gelen taze hamsi sebebi ile fiyatların düşmesini bekliyorum. Normal fiyatının üzerinde olması sebebiyle bugün geldim fakat alışveriş yapmayacağım" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber