Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Siyaset 01 Ekim 2014 - 19:06 Yorum: 0

Fizik tedavide seans kısıtlaması kaldırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, harp ve vazife malulleri ile gaziler için fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına yönelik seans kısıtlamasının kaldırıldığını belirtti.

Fizik tedavide seans kısıtlaması kaldırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, tüp bebek tedavisinde deneyim sayısının 2'den 3'e çıkarılması ve üçüncü denemede katılım payının yüzde 20'ye düşürülmesi bu şeklinde çok sayıda yeniliğin yer aldığı Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişikliklerin yürürlüğe girdiğini anlatım etti. 

Harp ve vazife malulleri ile gazilere diş implant tedavilerinde öteki sigortalılardan ayrıcalıklı olarak implant başına 700 liraya kadar arka ödeme olanağı verildiğine belli eden Çelik, savaş ve vazife malulleri ile gaziler için fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına yönelik seans kısıtlamasının kaldırıldığını ve gereksinim duyulan tedavi uygulamalarının yapılmasının sağlandığını anımsattı. Çelik, görev ve savaş malullerinin gereksinim duydukları tıbbi materyallerin tanımlandığını, gazilerin güvenilir ve seri bir biçimde protezlerinin temininin sağlandığını bildirdi.

-Tüb bebek-

Tüp bebek tedavisinin deneyim sayısı 2'den 3'e çıkarıldığına ve üçüncü deneyim katılım payının düşürülerek yüzde 20 şekilde belirlendiğine belli eden Çelik, şunları kaydetti:

'Bu tedavide uygulanan ve kurum tarafından ödemesi yapılan ilaçların miktarı da tıpkı oranda artırılarak, tüp bebek tedavisi gören vatandaşların ilaç tedavilerini eksiksiz alabilmelerine İmkan verildi.

İkinci evliliklerinden çocuk sahibi olamayan insanların daha önceki evliliklerinden çocuğunun olmaması şartı kaldırılarak, tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olma olanağı sağlandı. Harp ve vazife malulleri ve eşleri ile gazi ve eşlerine yönelik, öteki insanlara uygulanan  tüp bebek tedavisinden son 3 yıl arasında tedaviden cevap alamama ile 5 sene ve 900 prim gün sayısı koşulu kaldırılmış ve böylece tüp bebek uygulamaları için bu gruba imtiyaz sağlandı.'

-Diş tedavisi-

Diş tedavilerinde ortodontik tedaviler için lüzumlu sıhhat kurulu raporunda en az bir ortodonti uzmanının bulunması koşulunun da kaldırıldığına dikkati çeken Çelik, yapılan değişikliklere ait şu teferruatları verdi:

'Uluslararası memleket dışı doku bilgi bankalarınca oluşturulmuş kök hücre donör tarama ve temin muamele bedellerinin geriye dönük şekilde ödenmesi olanağı verilerek kemik iliği ve kök hücre nakillerinde uygulamada teşvik edici yönde kolaylık sağlandı.

Gündelik, yol gideri ve refakatçi ödemelerinde hasta mağduriyetine sebep bulunan mücavir sektör ifadesi yerleşim noktayı halinde değiştirildi.

Kalp akciğer nakillerinin muamele puanları, nakillerin ülkede yapılmasının teşviki amacıyla yüzde 10, kornea nakli muamele puanları ise yüzde 50 oranında artırıldı. Kişiye özel üretilen göz protezleri, banyo hela sandalyeleri, karbon kompozit veya laminasyon döküm yürüme cihazları, vakum sistemli protezler ve bu protezlere özel liner çeşitleri, aktif tekerlekli sandalye, hidrolik ayaklı protezler, ayak bileği mikroişlemci kontrollü veya silikon protezler ödenebilir duruma getirildi.

İmmünobüllöz ve mekanobüllöz hastalıklar, deri nekrozuyla seyreden vaskülitler ve nekrotik enfeksiyöz deri hastalıklarında irin bakım ürünleri ve antimikrobiyal örtülerin sıhhat kurulu raporları ayakta tedavide 6 ay geçerli duruma getirildi, ayakta tedavide tek reçetede en iyi bir maaş tutar yazılabilmesine İmkan sağlandı.

Hastaların ve hastanelerin eşyalara erişiminde fiyat birliği ile adil bir düzenleme getirildi, hastanelerin, şirketlerin ve kurumun inceleyicilerinin tıbbi materyal fiyatlarının tespitinde yaşadığı problemlerin önüne geçildi.

Uyuşturucu ile savaş fiil planı kapsamında, ayaktan tedavide AMATEM ve resmi psikiyatri dal merkezlerince sunulan sıhhat hizmeti bedelleri yüzde 30 arttırıldı. Bu hastaların yatarak tedavilerinde de bütün sıhhat hizmeti sunucularında en yüksek psikiyatri tedavi paket fiyatı üstünden yüzde 30 artış yapılarak, 5. grup tedavi paketi belirlenmiş ve böylece uyuşturucu ile mücadelede kuruluş şekilde sıhhat hizmeti sunucularına gereken destek sağlandı.

Serebral palsi hastalarının 60. seanstan sonra gereksinim duyacağı fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının sırf üçüncü basamak (üniversite ve eğitim tetkik hastaneleri) sıhhat hizmeti sunucuları sebebi ile verilmesi kısıtlaması kaldırıldı ve 16 yaşından küçük hastaların her sene 90 seansa kadar, 16 yaşından kocaman hastaların ise her sene 30 seansa kadar bütün sıhhat hizmeti sunucularından (özel hastaneler, FTR merkezleri ve öteki bütün resmi sıhhat hizmeti sunucuları) fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları alabilmeleri sağlandı. Ayrıca botulismus toksini ve cerrahi uygulama sonrası da tüm serebral palsili hastalara fizik tedavi ve rehabilitasyon için ek seans olanağı verildi.'

Muhabir: Kamuran Akkuş

ETİKETLER: Fizik Tedavi , Seans , Kısıtlama
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber