Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Türkiye 25 Ekim 2016 - 10:43 Yorum: 0

Flora Esintisi Sergisi Expo 2016’da açıldı

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nün "Flora Esintisi" isimli sergisi Expo 2016 Sanat sergi salonunda açıldı.

Flora Esintisi Sergisi Expo 2016’da açıldı

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nün "Flora Esintisi" isimli sergisi Expo 2016 Sanat sergi salonunda açıldı. Geleneksel Türk giyim ve el sanatları koleksiyonundan oluşan serginin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci sergide yer alan eserlerin geçmişe sahip çıkmak ve onları geleceğe taşımak adına büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsünün, Akdeniz Bölgesi ve Antalya'da yetişen eşsiz güzellikteki çiçekler ve Expo 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıktan esinlenerek hazırladığı özgün tasarımlardan oluşturulan Flora Esintisi koleksiyonunun yer aldığı sergi, Expo 2016 Antalya Sanat Sergi Binasında açıldı. Açılışa Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül de katıldı.

"Bu hafıza özgüvenimiz açısından çok önemli"

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, sanat ve üretim adına önemli işler yapıldığını ama bunun da ötesinde kültür, tarih, örf adına çok anlamlı ve keyifli işler yapıldığını söyledi. Sanat ve kültür özelinde örf, ananeler ve geçmişten bugüne ataların ürettiği birikimin hafızamızı oluşturduğuna vurgu yapan Demirci şunları söyledi:

"Bu hafıza özgüvenimiz açısından çok önemli. Geçmişte ve geçmişimizdekiyle barışık olmamız açısından çok önemli. Bu yönüyle özgüvenimizi kuşanmak, geçmişimizle sevgi ve saygı üzerinden bir ilişki kurabilmek hususunda, geçmişimizin ürettiği üretimi kayıt altına almak, onları birer tarihi obje haline getirerek bir müze kıymeti de kazandırmak hususunda burada çok güzel işler, çok kıymetli işler yapılmış. Bu işlerin yapımında bütün emeği olan arkadaşlarımıza huzurunda teşekkür ediyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Hafızamızı ayakta tutmak adına bize büyük bir fırsat vermişler."

Sergide, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan İslam sanatları koleksiyonu ile geleneksel Türk giyim ve el sanatları koleksiyonu ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

28 Ekim'e kadar açık kalacak sergide ebru, kurdele işi, keçe çiçek, kağıt çiçek, kırkyama atölye çalışmaları da yapılacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber