Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 23 Ekim 2014 - 13:53 Yorum: 0

FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı açıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Arzu:

FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı açıldı

İZMİR (AA) - FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Kültürpark 2 Nolu Holl'deki açılış töreninde, Türkiye'nin son 10 yılda her alanda çok ilerleme kaydettiğini, bu ilerlemenin en önemlilerinden birinin de tarımda yaşandığını söyledi.

Türkiye'nin 10 yıl önce tarımda gayrisafi milli hasılasının 23 milyar dolar olduğunu ifade eden Arzu, şöyle konuştu:

"Bugün 63 milyar dolara geldi. 4 milyar dolarlık tarımsal ihracat yapıyordu, 18 milyar dolar tarımsal ihracat yapıyor. Hedefimiz 2023'te tarımda gayrisafi milli hasılada 150 milyar dolara yükselmek, tarımda ihracat olarak 40 milyar dolarları bulmak. Bunun için hep birlikte çalışmalıyız. Üreticilerimizin, sanayicilerimizin,  ihracatçılarımızın çok büyük rolü var. Bakanlık olarak üzerimize düşen her türlü desteği sunmaya hazırız." 

Arzu, Türkiye'nin fuarcılıkta da çok büyük ilerleme kaydettiğini aktardı. 80'li yıllarda fuar denilince akla İzmir'in geldiğini ancak Türkiye'nin bu alandaki ilerlemesinde kentin hak ettiği pasta payını alamadığını dile getiren Arzu, bundan sonraki süreçte İzmir'in payını arttıracağını vurguladı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da kentin önemli bir gıda, tarım, hayvancılık üretim alanı olduğunu belirterek, daha önce özel bir gıda fuarının düzenlenmemiş olmamasının herkesin eksiği olduğunu söyledi.

İzmir'in kaliteli, güvenli, verimlilik içinde ürettiğinin altını çizen Toprak, "Başlanan sulama projelerinin devreye girmesiyle, toprak ve suyun ideal kullanımıyla verimlik de artacak" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise kentte fuarların artmasının kendilerini yeni bir fuar alanı aramaya yönelttiğini kaydederek, fuar zamanlarında otellerde yer kalmadığını, herkesin fuarlardan nasibini aldığını anlattı.

Konuşmaların ardından stantlar gezildi.

Yerli ve yabancı 150 firmanın katıldığı fuarda süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yumurta, su, çay, kahve ürünleri, şeker, şekerleme, sirke, turşu, tahin, pekmez, reçel, bal, helva, bakliyat, baharat, sucuk, yöresel ürünler, meyve suyu ve meyve suyu konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ile makine ve sistemler sergileniyor.

Fuar, 26 Ekim'e kadar sürecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber