Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 03 Mayıs 2016 - 14:36 Yorum: 0

Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Ömür, Fotokampa Katılacak

MAFSAD tarafından, “Yırtık da olsa çadırınla gel” sloganıyla bu yılki ikincisi gerçekleştirilecek ol..

Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Ömür, Fotokampa Katılacak

MALATYA (İHA) MAFSAD tarafından, “Yırtık da olsa çadırınla gel” sloganıyla bu yılki ikincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Fotokamp’a katılacak sanatçılar netleşmeye başladı.
“2.Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi” çerçevesinde Levent Vadisi’nde yapılacak Fotokampa katılacak olan fotoğraf sanatçıları netleşmeye başladı. Mobil fotoğrafçılıkla gündemde olan Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Ömür, fotokampa katılacak isimlerden biri.
MEHMET ÖMÜR KİMDİR?
1951 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Ömür orta öğrenimini Saint Joseph Lisesi ve Ankara Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1977’de Ankara Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Bursa Uludağ Üniversitesi’nde KBB dalında uzmanlık aldı. Paris’te çeşitli hastanelerde çalıştı. 1986 yılında doçentlik unvanını aldıktan sonra 1996 yılında profesör oldu. Lise ve üniversite yıllarında fotoğrafla uğraşan Ömür, yoğun tempolu doktorluk mesleği nedeniyle çok sevdiği fotoğrafçılığa 25 yıl kadar ara vermek zorunda kaldı. ‘Hala geç değil’ diyerek 50’li yaşlarında yeniden makineyi eline aldı. Doktorluk mesleğine bir yıl ara vererek Paris’teki CE3P Ecole de l’image’da fotoğraf eğitimi alan Ömür, eserlerini, yurt içi ve yurt dışında çeşitli kişisel ve karma sergilerde sanatseverlerle paylaştı. İlk sergisinde ’manipüle’ edilmiş İstanbul fotoğraflarına yer veren Mehmet Ömür, deklanşöre kah Paris sokaklarında kah Kapadokya’nın mistik ortamında, kah bir Beyoğlu gecesinde basarak ortaya çıkardığı gece fotoğraflarında ’göze görünmeyen’ görselliklerin peşine düştüğünü anlatıyor. Fotoğrafta tesadüf, belirsizlik ve şansa inanan Mehmet Ömür, amaçlarından birinin izleyiciye çağrışım yaptırmak olduğunu söylüyor. Ömür fotoğraf çekmek için zaman, mekan veya ışık tanımayanlardan. Bazen projelerini gerçekleştirmek için fotoğraf çekiyor, bazen de güzellikleri ölümsüzleştirmek için. İlk kişisel sergisini 2003’te Bozcaada’da açan Ömür, eserlerini yurt içi ve yurt dışında çeşitli kişisel ve karma sergilerde sanatseverlerle paylaştı. Fotoğraf sanatı üzerine araştırmalar da yapan ve makaleler yazan Mehmet Ömür, evli ve bir çocuk babasıdır.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber