Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 13 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Fotoğrafın ünlü isimleri, PhotoAntalya'da buluşacak

Fotoğraf alanında dünyanın ve Türkiye'nin en iyi isimleri, Antalya'da düzenlenecek PhotoAntalya etkinliğinde bir araya gelecek

Fotoğrafın ünlü isimleri, PhotoAntalya'da buluşacak

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) işbirliğiyle Türkiye'de ilk kez, "Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri PhotoAntalya" etkinliği düzenlenecek.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, düzenlenen basın toplantısında, odanın kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 1-5 Nisan tarihlerinde TMFD ile fotoğraf günleri düzenleyeceklerini belirtti.

Çetin, PhotoAntalya kapsamında kentin birçok noktasında fotoğraf sergileri açılacağını, TMFD Yılın Basın Fotoğrafları 2015 Ödülleri'nin Antalya'da belirleneceğini, fotoğraf sanatı ve fotomuhabirliğinin usta isimlerinin konferans ve panellere katılacağını, Antalya'nın dünyaca ünlü isimlere tanıtılması için turlar düzenleneceğini anlattı.

Sosyal fotoğraf paylaşım sitesi Instagram üzerinden "#PhotoAntalya" etiketi ile yüklenecek fotoğrafların da değerlendirileceği ödüllü bir yarışma düzenlediklerini bildiren Çetin, "Bu yarışmayı sosyal medyada iki gün önce duyurmaya başladık. Halk yoğun ilgi gösteriyor. İki günde yüklenen fotoğraf satısı bin 350 civarında" dedi.

TFMD ile düzenlediklerin etkinliklerin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"ATSO, kültür ve sanatı Antalya'nın kent kimliğinin en önemli unsuru olarak gören, Antalya'nın ticari ve sosyal yaşamının kültür ve sanatla gelişeceğine inanan, Antalya'nın kültür ve sanat kenti olarak gelişmesini destekleyen bir kurumdur. Bu nedenle bu konudaki faaliyetlerimizi sürekli geliştirmek kararlılığındayız. Basın Fotoğrafı Günleri bizim için bu açıdan anlamlı bir etkinliktir. Fotoğraf sanatının Antalya için özel bir yeri bulunmaktadır. Çünkü Antalya eşsiz güzelliklere sahip bir ildir, dünya turizminin önemli destinasyonlarından birisidir. Antalya'nın güzelliklerinin dünyaya tanıtılmasının en önemli aracı fotoğraftır."

- "Kentin çirkinlikleri de fotoğraflanacak"

 Fotoğrafın sadece güzelliği değil, gerçeği göstermesi gerektiğini vurgulayan Çetin, etkinliğin kentsel alanlardaki çirkinliklerin fotoğraflanmasına da katkı sağlayacağının altını çizdi. Çetin, fotoğrafın görülüp umursanmayan çirkinliklerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olacağına inandığını dile getirdi.

ATSO Başkanı Çetin, kentin farklı noktalarında 60'a yakın sanatçının fotoğraflarının sergileneceğini, sergilerin büyük bölümünün Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenleneceğini kaydetti.

PhotoAntalya kapsamında yurtiçi ve yurtdışından ünlü isimleri Antalya'da ağırlayacaklarına işaret eden Çetin, Ara Güler, Coşkun Aral, Sökmen Baykara, Ozan Sağdıç, National Geophraphic'in ünlü fotoğrafçısı Reza Deghati, ABD'den Christopher Morris, Güney Afrika'dan Jodi Bieber, Japonya'dan Kosuke Okahara'nın da etkinliğe katılacağını söyledi.

- "Bugüne kadar yapılan en büyük etkinlik"

TFMD Başkanı Rıza Özel de PhotoAntalya'nın dünyada ve Türkiye'de ünlü fotoğrafçılar ile gazete ve dergi editörlerini bir araya getireceğini ifade etti.

Özel, ATSO ile gerçekleştirecekleri organizasyonun bugüne kadar yaptıkları en büyük etkinlik olacağını belirterek, dünyanın fotoğrafçılık alanındaki en ünlü isimler ile Türkiye'deki en iyi isimlerin ilk kez bir araya geleceğine işaret etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber