Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 18 Eylül 2014 - 20:35 Yorum: 0

Fransa İŞİD ile mücadeleye hava operasyonları ile katılacak

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ülkesinin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti ile mücadeleye Irak hükümetinin talebi üzerine hava desteği vererek katılacağını söyledi.

Fransa İŞİD ile mücadeleye hava operasyonları ile katılacak

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadeleye Irak hükümetinin talebi üstüne hava desteği vererek katılacağını söyledi.

Hollande’ın iktidara geldiğinden bu güne kadar Elysee Sarayı’nda yılda bir defa düzenlediği geleneksel matbuat toplantısına gazeteciler sıkı alaka gösterdi. Hollande’ın iç ve hariç politikaya yönelik görüşlerini açıkladığı matbuat toplantısını, yerli ve yabancı takribî 350 gazeteci izledi.

Cumhurbaşkanı şekilde en ciddi önceliğinin vatandaşlarının güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Hollande, İŞİD’in bölge ve küresel manada ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

İŞİD ile mücadele konusu için Irak hükümetinden kendilerine hava desteği verilmesini talep edildiğini kaydeden Hollande, ‘’Bu davet üstüne IŞİD ile mücadeleye hava desteği verilmesini kararlaştırdım. Bunda öteye gitmeyeceğiz. Kara birlikleri olmayacak ve Irak’a karadan müdahale etmeyeceğiz’’dedi.

Ebola virüsüyle mücadele

Hollande, Batı Afrika kıtasını tehdit eden Ebola virüsü ile mücadele için ülkesinin lüzumlu desteği vermeye hazır olduğunu belirtti ve ilk evrede Gine’de bir hastane kurulmasına sağlayacaklarını söyledi.

Rusya’ya yaptırımlarla ilgili şekilde Hollande, 'yaptırımların hem Rusya, hem Avrupa ekonomisine ve büyümeye menfi tesir yaratacağını’’ söyledi.

Hollande, Rusya’nın ateşkese uyması şeklinde Moskova’ya teslimatını askıya aldıkları helikopter taşıyıcısı harp gemisini bu ülkeye gönderebilecekleri mesajını verdi. Hollande, şu anda teslimatın yapılması etabında olmadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Hollande, 'İskoçya’daki referandum sonucunun ise tüm Avrupa’yı etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu' söyledi.  

Muhabir: Rahmi Gündüz

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber