Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 27 Ekim 2021 - 16:38 Yorum: 0

Fransa’daki hastanelerde her 5 yataktan 1’i kullanılamıyor

Fransa'da yapılan araştırmaya göre, ülkedeki hastanelerde her 5 yataktan 1'i personel eksikliği nedeniyle kullanılamıyor.

Fransa’daki hastanelerde her 5 yataktan 1’i kullanılamıyor

Fransa'da yapılan araştırmaya göre, ülkedeki hastanelerde her 5 yataktan 1'i personel eksikliği nedeniyle kullanılamıyor.

Fransa'da birçok hastanede sağlık çalışanları yetersiz kalırken, sendikalara göre kamu hastaneleri daha önce görülmemiş bir kriz yaşıyor. Korona Virüs Bilim Konseyi Başkanı Jean-François Delfraissy tarafından yapılan araştırmaya göre, hastanelerdeki yatakların yüzde 20'si personel eksikliği nedeniyle kullanılamıyor.

Sağlık Bakanı Olivier Véran, Fransız Gazetesi Liberation'ya verdiği demeçte, "Hastanelerdeki bazı birimler sağlık çalışanı eksikliği nedeniyle geçici olarak kapanmak zorunda kalıyor" açıklamasında bulundu. Korona virüs salgını nedeniyle istifa eden sağlık çalışanı sayısının arttığını da belirten Veran, "Bazı sağlık çalışanları, 20 aylık sağlık krizinden sonra yorgun oldukları için hastaneden ayrılıyor. Bu ayrılmalar sağlık ekiplerini ve departmanlarını zorlayabilir çünkü işe alımlar çok zor" ifadelerini kullandı.

Personel eksikliğinin bir diğer nedeni olarak ise işe alımda yaşanan zorluklar gösteriliyor. Fransa Hastane Federasyonu'na göre yeteri kadar bilinmeyen sağlık sektörü, gençler için çekici gelmiyor.

"Kriz içinde kriz"

Hastanelerdeki durumun alarmını veren Lille Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servis Başkanı Patrick Goldstein, "Bu olağanüstü bir durum, kriz içinde bir kriz var. Durum çok gergin. Nadiren bu kadar endişelendim" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber