Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Eylül 2014 - 17:03 Yorum: 0

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bili:

"Bursa'da otomotiv önemli sektörlerden birisi. Biz, Bordeaux ile Bursa arasındaki bu işbirliğinin artmasını istiyoruz"

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bili:

BURSA (AA) - Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, "Bursa'da otomotiv önemli sektörlerden birisi. Biz, Bordeaux ile Bursa arasındaki bu işbirliğinin artmasını istiyoruz" dedi. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan ile Genel Sekreter Hüseyin Güler, Büyükelçi Bili ile Bordeaux kentinden gelen heyeti kabul etti. 

Bili, burada yaptığı konuşmada, Bordeaux'nun Fransa'nın güneybatısında yer alan 1 milyon 200 bin nüfuslu ve ülkenin 6. büyük metropolitan şehri olduğunu belirtti. 

Bursa ile Bordeaux arasında yapılacak işbirliğinin iki ülkenin ilişkilerine de olumlu yönde yansıyacağını ifade eden Bili, işbirliğinin iki şehir için güzel gelişmelerle sonuçlanmasını dilediklerini bildirdi. 

Bursa'nın Türkiye'deki en önemli sanayi ve ticaret hacmine sahip şehirlerden birisi olduğunu, Bordeaux ile Bursa arasındaki işbirliğinde BTSO'nun büyük rol alacağını anlatan Bili, şunları kaydetti:

"Bursa, Osmanlı devleti döneminde başkentlik yapan bir şehir. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunmasından dolayı önem arz ediyor. Bursa'da otomotiv önemli sektörlerden birisi. Biz, Bordeaux ile Bursa arasındaki bu işbirliğinin artmasını istiyoruz. İlk adımlarımızı attık. Güzel gelişmeler olacağına inanıyorum. Bursa'dakileri Bordeaux şehrine davet ediyoruz. BTSO'nun katkıları da işbirliğini güçlendireceğiz."

Umutkan da BTSO'nun İbrahim Burkay başkanlığında önemli projelere imza attığını ifade etti.

BTSO'nun 16 makro projesinden 7'sini hayata geçirdiklerini dile getiren Umutkan, ticaret hacmiyle Türkiye'nin ikinci büyük şehri olan Bursa'nın 2023 hedeflerine ulaşması için çalıştıklarını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber