Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 13:48 Yorum: 0

Frig vadileri çiçek açıyor

Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinin kesişim noktasında bulunan Frig Vadileri (Dağlık Frigya) çiçek açıyor.

Frig vadileri çiçek açıyor

Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinin kesişim noktasında bulunan Frig Vadileri (Dağlık Frigya) çiçek açıyor.

Frig, Roma ve Bizans uygarlıklarına ait birçok tarihi eseri bünyesinde barındırması ve Frig uygarlığının kalbi olması nedeni ile, Dağlık Frigya ekoturizm aktiviteleri açısından ülkemizin en kıymetli bölgeleri arasında yer alıyor. Oldukça değerli olan bu bölgenin bitki çeşitliliğini tam anlamı ile ortaya koyacak kapsamda bir çalışma ne yazık ki bugüne kadar mevcut değildi. Bu eksikliği ortadan kaldırmak ve Dağlık Frigya bölgesinin doğal bitki varlığını belirleyerek korunmasını sağlamak amacı ile, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Ocak, Araştırma Görevlisi Dr. Okan Sezer ve Öğretim Görevlisi, Dr. Derviş Öztürk tarafından 2012 yılından günümüze kadar Dağlık Frigya bölgesinde çok sayıda arazi çalışması gerçekleştirildi. Ekip, bölgedeki ekoturizm rotaları ve çevresinden bugüne kadar 855 farklı bitkiye ait 2 binin üzerinde bitki örneğini, ESOGÜ bitki müzesinde (herbaryum) koruma altına aldı ve birçok bitki doğada fotoğraflandı. 2017 yılının sonuna kadar alanın florasının kendileri tarafından kitap haline getirilerek, bilim dünyasına kazandırılması hedefleniyor.

Bu hedef ve planlama ile ilgili görüşlerini belirten ESOGÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Atila Ocak, yaptığı açıklamada, "Biyolojik değerlerimizi korunmak için, öncelikli olarak onları tanımamız önemlidir. Ekibimizin çalışması sayesinde üç ilin kalbi, Frig uygarlığının diyarı çiçek açıyor. Bize ise, bu eşsiz doğal güzelliklerimizi korumak ve doya doya yaşamak kalıyor" ifadelerini kullandı.

Frig vadileri çiçek açıyor

Frig vadileri çiçek açıyor

Frig vadileri çiçek açıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber