Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 25 Temmuz 2016 - 14:53 Yorum: 0

FSMVÜ, Tercih Fuarı’nda öğrencilerle buluştu

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ), üniversiteye girecek öğrencilerin tercihlerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı...

FSMVÜ, Tercih Fuarı’nda öğrencilerle buluştu

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ), üniversiteye girecek öğrencilerin tercihlerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı 2016'da öğrencilerle buluştu.

Üniversite Tercih Fuarı, 22-23-24 Temmuz 2016 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. Aynı zamanda Türkiye genelindeki vakıf ve devlet üniversiteleri, meslek yüksekokulları ve yurtdışından uluslararası üne sahip üniversiteleri bir araya getirerek tercih dönemi gibi kritik bir zamanda, üniversite adaylarına tek çatı altında birçok üniversite imkanı sunuldu. FSMVÜ de açmış olduğu stantla beraber hem öğrencilere akıllarında soru işareti bırakan konular hakkında bilgiler verdi hem de üniversite olarak kendi farklılıklarını anlattı. Stantta hemen hemen bütün bölümlerde okuyan öğrencileri ve akademisyenleri de bulunduran FSMVÜ, yoğun bir ilgi ile karşılaştı. "Fuara katılan bütün aday öğrencilerin her biri bölümlerimiz hakkında bilgi sahibi olmak istediler" diyen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Pınar Yılmaz, "Çok yoğun bir talep var. Biliyorsunuz ki Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir üniversiteyiz yani devlet vakfı sayılıyoruz" dedi.

"Tüm bölümlerimizde yüzde 100'den yüzde 25'e kadar burs oranlarımız var"

Öğrencilerin özellikle üniversitedeki burs imkanları hakkında bilgi almak istediklerini de söyleyen Pınar Yılmaz, "Tüm bölümlerimizde yüzde 100'den yüzde 25'e kadar burs oranlarımız var. Birinci tercihe yüzde 25, ikinci tercihe yüzde 20, üçüncü tercihe yüzde 15 tercih bursu veriyoruz ve ilk 10 bin içerisinde gelen öğrenciye paralı burs da veriyoruz. Aynı zamanda başarı burslarımız var. Öğrencilerimize buradan da duyurmak isterim ki eğitim fakültemiz de açıldı. Artık Okul Öncesi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, PDR bölümlerimiz var. Aynı zamanda Mühendislik Fakültemizde Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü de yeni açıldı. Yani açılmış olduğumuz 2010 yılından bu yana bölümlerimizi tamamlayarak ve kendimizi geliştirerek eğitim hayatımızı devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

Aynı zamanda öğrencilere tercih döneminde nelere dikkat edilmesi hakkında da konuşan Yılmaz, "Taban ve tavan sıralamalarına daha dikkatli bakılmasını tavsiye ederim. Biz de yerleşkelerimizde tercihlerle alakalı öğrencilere yardımcı olabilmek için akademik ve idari personelimizle hazırda bekliyor olacağız. Öğrenci tercihlerini yapmadan önce okuyacağı bölümle alakalı bilgileri ve okuyacağı yerleşkeyle ilgili öğrenmek istediği her şeyi üniversitenin yerleşkesine gelerek öğrenebilir. Aynı zamanda bizde okuyan öğrencilerden de bilgi alabilirler. Çünkü bizde okuyan öğrencilerimiz de gönüllü olarak buna hizmet ediyorlar. Okuyacağı sınıftan öğretim görevlileri ile tanışmaya kadar her türlü imkanı fuarda da öğrenebildiği gibi gelip yerleşkelerimiz de öğrenebilirler" ifadelerinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber