Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Mart 2015 - 12:28 Yorum: 0

Fuar İzmir açılışa hazır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Bugüne kadar harcadığımız 34 bin ton demirle beş Eyfel Kulesi inşa edilebiliyor"

Fuar İzmir açılışa hazır

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mermer ve Doğaltaş Fuarı ile kapılarını 25 Mart'ta kapılarını açacak Fuar İzmir'in yapımında beş Eyfel Kulesi'ne yetecak kadar demir kullanıldığı bildirildi. 

Kocaoğlu, Şato Restoran'da düzenlediği basın toplantısında, Gaziemir'deki Fuar İzmir'in toplam 337 bin metrekarelik büyüklükte olduğunu söyledi.

"Bugüne kadar harcadığımız 34 bin ton demirle beş Eyfel Kulesi inşa edilebiliyor" diyen Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Fuar İzmir için 400 milyon liralık yapım maliyeti ve kavşak monoray projeleriyle öz kaynaklardan yaklaşık 600 milyon lira yatırım yaptığını açıkladı. 

Fuar, kongre merkezi ve otel için yaklaşık 1 milyar liralık yatırım gerçekleştirileceğini aktaran Kocaoğlu, bugün Kültürpark'taki fuarların iş bağlantısı dışında kentin hizmet sektörüne yıllık getirisinin 600-800 milyon lira arasında olduğunu, 5 kat büyüyen fuar ile bu rakamın da katlanacağını belirtti.

Kentin gelişen fuarcılık potansiyeline cevap verebilmek için gerçekleştirdikleri kamulaştırma çalışmalarını da anlatan Aziz Kocaoğlu, kent merkezine 15 dakika uzaklıktaki bu fuar alanının İzmir'in gelişiminde kaldıraç vazifesi göreceğini kaydetti.

-Mermer Fuarı ile konuklarını karşılayacak

Fuar İzmir'in 25 Mart'ta Türkiye'nin en büyük fuar organizasyonu MARBLE - 21. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile kapılarını açacağını hatırlatan Kocaoğlu, geçen yıla oranla bu fuarda stant sayısının yüzde 64, katılımcı sayısının da yüzde 31 arttığına işaret etti.

Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na 277 yeni yerli, 98 yabancı firma katılacağını dile getiren Kocaoğlu, fuar alanının da yüzde 168 büyüdüğünü ifade etti. 

İzmir'de yaklaşık 30 fuar organizasyonu yapıldığını ve büyük çoğunluğunun dar ölçekli olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "İzmir'de, Türkiye'de büyütülecek birçok sektörel fuarlar var. Bunları büyütebilmek için yoğun çaba harcıyoruz. İzfaş bu fuarları büyütünceye kadar son derece agresif bir çalışma yapacak. Belli konularda partner anlaşmaları olabilir ya da tek tek destek alınabilir" ifadelerini kullandı. 

- Kültürpark'ın geleceği

Kültürpark'ın geleceği konusunda da yoğun bir çalışma yaptıklarını söyleyen Aziz Kocaoğlu, "Birçok çalıştay düzenledik. Bir senaryosu yazıldı. Görüşmelerimiz devam ediyor. İzmirli hemşehrilerimizin kültür sanat aktivitelerine katılabileceği bir alan haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi. 

Alana stat yapılmasına ilişkin tartışmaları da değerlendiren Kocaoğlu, her fikre saygı duyduklarını, ancak inşaat yoğunluğunu yükseltmeyi düşünmediklerini aktardı. 

Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonel Fuarı'nın devam edeceğini, günün koşullarına uygun olarak değişebileceğini, inovasyon ve tasarımın ön plana çıkacağını, belki de tüm şehre yayılacağını söyledi. 

-Rakamlarla Fuar İzmir

İzmir Fuar'da 4 kapalı, 1 açık sergi alanı bulunuyor. Sergi hollerinin toplam alanı 90 bin metrekare büyüklüğünde.

Fuardaki 8 kattan oluşan ofis bloğunun 45 bin 600 metrekarelik bölümünde 6 katlı otopark, ofis, dinlenme salonları, restoran, mutfak, ofis, seminer salonu, kafeterya ve teras yer alıyor. 

İzmir Fuar'da ayrıca Fuar Sokağı, Seyir Kulesi de bulunacak. 

Fuar Meydanı'nın alanı 20 bin 500 metrekare, Fuar Platosu 12 bin metrekare olarak belirlendi. 

İkinci etabı için ayrılmış arazinin 46 bin metrekare, sergi holü alanı için ayrılmış arazinin 33 bin metrekare olduğu fuarda kompleks alanının peyzaj çalışmaları için bin 545 ağaç, 9 bin 478 bitki dikildi, 4 bin 700 metrekare hazır çim serimi yapıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber