Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Fuar İzmir'de açılışa doğru

İzmir Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Fuar İzmir, kapılarını çarşamba günü, "Türkiye'nin en büyük fuarı" olduğu belirtilen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile açacak

Fuar İzmir'de açılışa doğru

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Fuar İzmir'in, çarşamba başlayacak "Türkiye'nin en büyük fuarı" olduğu belirtilen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE) ile açılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, dünyanın önde gelen üç büyük mermer fuarı arasında gösterilen MARBLE, bu yıl yapımı tamamlanan Fuar İzmir'de açılacak.

Geçen yıla göre yüzde 168 büyüyen alana kurulan fuarda, bin 298 stant yer alacak. Günde ortalama 90 tırın, her birinin ağırlığı 30 tona varan taş blokları sergilenmek üzere alana getirdiği fuarda, doğaltaşların toplam ağırlığının 15 bin tona ulaşması, fuarın İzmir ekonomisine katkısının ise 150 milyon doları aşması bekleniyor.

Türkiye’nin hemen her bölgesinden doğaltaşın geldiği fuara, Almanya, ABD, Avustralya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Endonezya, Fransa, Güney Kore, Hindistan, İngiliz Virgin Adaları, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Mauritus, Mısır, Polonya, Romanya, Rusya, San Marino, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan heyetler katılacak.

MARBLE, Fuar İzmir’in resmi açılış töreniyle başlayacak. Fuar İzmir'in açılışı dolayısıyla aynı gün, saat 19.00’da Emre Aydın'ın sahne alacağı kutlama etkinliği düzenlenecek.

MARBLE, 28 Mart Cumartesi gününe kadar sadece profesyonel ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.

Açılışın yapılacağı 25 Mart’tan itibaren Fuar İzmir’e toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilmesi için 3 yeni hat açıldı, 1 hatta da düzenleme yapıldı. Buna göre 610 numaralı Fuar İzmir-Gaziemir Semt Garajı, 630 numaralı Fuar İzmir-Halkapınar ve 650 numaralı Fuar İzmir-Fahrettin Altay hatları hizmete girecek. 92 numaralı Aydın Mahallesi-Üçyol Metro hattı ise Fuar İzmir-Üçyol Metro olarak yeniden düzenlendi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber