Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...01:00 Karabük’te bıçaklı kavga: 3 yaralı00:59 İntihar etmek için 4’üncü kattan atlayan şahıs, başka bir kişinin üzerine d...00:57 Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama00:52 Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor00:17 Malatya’da iş yerine silahlı saldırı: 1 yaralı00:09 Başkan Önsay, “İlk Evim Arsa” projesi hakkında açıklamalarda bulundu00:05 Kuşadası’nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı23:58 Siber polislerinden şehit ve gazi çocuklarına anlamlı etkinlik23:38 Elazığ’da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05" operasyonu23:37 Tartıştığı yabancı uyruklu şahsı öldüren adam tutuklandı23:36 Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar
Teknoloji 04 Mayıs 2018 - 08:08 Yorum: 0

Fuara otonom robot damga vurdu

Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlemiş olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında OKT Trailer iş birliği ile hayata geçirilen Otonom...

Fuara otonom robot damga vurdu

Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlemiş olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında OKT Trailer iş birliği ile hayata geçirilen Otonom Robot ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

'Geleceğim Benimdir" sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin gelişimi ve öğrencileri meslek liselerini seçmelerine öncülük eden OKT Trailer, TÜBİTAK Fuarının açılışında boy gösteren ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak üretilen Otonom Robotu fabrika üretim sahasında kullanmayı amaçlıyor.

Robotun hayata geçirilmesinde büyük payı olan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alan Şefi Erhan Dinçer Otonom Robot ile ilgili bilgi vererek, "Bu gördüğünüz robotumuz, Robot kulübü ve OKT Trailer firmasının ortaklaşa ürünü olarak yapılmıştır. Amacımız ileride fabrikada otonom sisteminin tasarlanmasıdır. Fabrikadaki ürünlerin taşınması organizasyonunda insanlara zarar vermeden tamamen belirlenen rota içerisinde otonom olarak çalışması hedeflenmektedir. Bu ürünü Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Bilişim ve Elektrik-Elektronik öğrencileri ile birlikte ortaklaşa olarak çıkardık. Robotumuz 950 rpm'le çalışan 6 tane bağımsız çalışan motordan oluşmaktadır. Bu 6 tane motor bağımsız olarak yönlendirebilmekte ve bunun sayesinde çok daha kıvrak hareketler yapabilmektedir. Bunun getirisi fabrikalarda büyük bir rahatlık olacaktır. Hızlı ve güçlü motorları bulunmaktadır. Bu motorları büyük yükleri taşımasında ona yardımcı olacaktır. Kendisi üzerine konulan 50 kilograma kadar yükü taşıyabilmektedir ve ayrıca arkasına takılacak bir trailer'ıda çekebilecek kapasitedir. Bu robot tamamen endüstri 4.0'a göre yapılmıştır. İnternetten, cep telefonundan ya da bulunan herhangi bir lokasyondan bilgiler girildikten sonra kendi başına otonom bir şekilde çalışması hedeflenmektedir. Bu şekilde sanayi endüstri 4.0'ı yakalamayı hedeflemekteyiz. Bunun üzerinde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Daha sonra OKT Trailer Firmasının Ar-Ge bölümüyle geniş çalışmalara devam ederek fabrikamıza bu ürünü kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Fuarın açılışına katılan OKT Trailer AR-GE Müdürü Ferda Peker ise "OKT Trailer olarak Mimar Sinan Meslek Lisesi'nin içinde bulunduğu bir robot projesine sponsorluk yaptık. Buradaki öğretmen ve öğrenci arkadaşlarla yapılan bir otonom robot aracının faaliyeti için bir proje gerçekleştirdiler. OKT Trailer adına bu projeye destek vermekten ötürü oldukça gururlu ve mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum "diye konuştu.

Fuara otonom robot damga vurdu

Fuara otonom robot damga vurdu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber