Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 21 Ağustos 2014 - 13:14 Yorum: 0

Furkan Doğan'ın ismi Sri Lanka'da yaşayacak

Kayserili avukatlar, Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Furkan Doğan'ın ismini, Sri Lanka'da açtırdıkları su kuyusuna verdi

Furkan Doğan'ın ismi Sri Lanka'da yaşayacak

Kayseri Barosu'na organ avukatlar nedeni ile Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da açılan 4 su kuyusundan birine, Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisinde olan ve İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın adı verildi.

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, AA muhabirine, avukatların yalnızca mesleğine, adliyelere mahkum olan, kara cübbeleriyle adliye koridorlarında dolaşan, vekillerinden nakit ele geçiren kişiler olmadığını göstermek istediklerini söyledi.

Hem Kayseri'de hem de değişik şehirlerde gerçekleştirilen yardım programlarına katılmaya çaba ettiklerini anlatım eden Konaç, Kayserili avukatlar şekilde memleket dışında yardıma muhtaç kişilere da el uzatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kayseri'deki Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde dünyanın dört bir nedeni ile gelen öğrencilerin eğitim gördüğünü ve süre vakit bu öğrencilerle bir araya gelme imkanı bulduklarını belirten Konaç, şunları kaydetti:

'Fatih ismindeki Srilankalı öğrencimiz oradaki ihtiyaçlardan, sıkıntılardan, fakirlikten bahsediyordu. Biz de avukat arkadaşlarımızla bu konuyu konuştuk. Bir iş başlattık. Yaklaşık 50 arkadaşımız destek verdi. Hayır işinin saklı olması gerektiğini düşünerek hiçbirisi de isimlerinin açıklanmasını istemedi. Yardımlaşma meselesinde bir sandık oluşturduk ve ramazandan itibaren düzenli yardımlarımız devam etti. Ramazanda her gün yaklaşık 250 insana olmak üzere toplamda 6 bine yakın insana iftar verdik. Orada ekmek kavramı yok, pirinç yiyerek yaşamda kalmaya çalışıyorlar. Buradan tonlarca pirinç götürerek dağıttık. Yine arkadaşlarımızın desteğiyle kurban keserek et dağıttık.'

Su kuyusuna Furkan Doğan adı verildi

İnsanların fakirlikten ötürü suya ulaşamadığını ve sıhhatli olmayan suları tüketmek mecburiyetinde kaldıklarını vurgulayan Konaç, şöyle devam etti:

'Kayserili avukatlar şekilde duru su konusunda fazla aşırı iri sıkıntı yaşanan ve 21. yüzyılda fazla aşırı ilkel şartlarda halkın hayatı sürdürmeye çalıştığı Srilanka'da 4 su kuyusu açtık. Kuyulardan birine Mavi Marmara şehidimiz Furkan Doğan'ın ismini verdik. Kardeşimizin ismini dünyanın öteki ucunda da yaşatacağız. Açılan su kuyularından birine de 'Kayseri Avukatları' adını verdik. Diğer iki kuyuya ise isimlerinin açıklanmasını istemeyen hayırsever avukatlarımızın adını verdik. Kuyu açma çalışmalarımız devam edecek. Oradaki kişiler duru suya kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyor. Onların çocuk gibi sevinmesi bizi de fazla aşırı mesut ediyor. Hiç tanımadıkları, belki de bir daha hiç göremeyecekleri şahısların gelip, ülkelerinde su kuyusu açmaları, muhtelif yardımda bulunmaları onları fazla aşırı mesut ediyor ve bize fazla aşırı dua ediyorlar.' 

Hayırsever avukatların desteğiyle Sri Lanka'da yüzlerce yetim çocuğun bakımını üstlendiklerini ve onlara yeni kıyafet aldıklarını dile getiren Konaç, ülkede bakımsızlıktan ötürü yıkılmış medreselerin onarımı için de iş başlatacaklarını kaydetti.

Sri Lankalı Müslümanların yaşadıkları onca olumsuzluğa karşın kimliklerini korumaya, çocuklarını eğitmeye çalıştıklarını belirten Konaç, medreseleri restore ettirerek buna katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber