Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 20 Ekim 2017 - 11:43 Yorum: 0

Futbol fanatiklerine anlamlı mesaj

Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu ve Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Kütahya, Türkiye Spor Toto...

Futbol fanatiklerine anlamlı mesaj

Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu ve Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Kütahya, Türkiye Spor Toto Süper Ligi'nin 8'inci haftasında Konya'da karşılaşma öncesinde, bir grubun çirkin saldırısına uğrayan taraftarın babasını iş yerinde ziyaret etti. Köseoğlu, futbol fanatiklerine Mevlana'nın "Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol" sözünü hatırlattı.

Türkiye Spor Toto Süper Ligi'nin 8'inci haftasında Konya'da oynanan Konyaspor-Galatasaray futbol karşılaşması öncesinde, bir grubun çirkin saldırısına uğrayan, Selçuk Üniversitesi öğrencilerinden Hakan Karaoğlu'nun babası Ersun Karaoğlu'na anlamlı bir ziyaret gerçekleşti. Kendisi de Konyalı olan ve yaklaşık 2 yıldır Muğla'da görev yapan Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu ile Muğla Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Kütahya, Muğla-Milas'ta çay ocağı işleten Hakan Karaoğlu'nun babası Ersun Karaoğlu'nu ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular. Aileyi Şeb-i Arus Törenlerinde Konya'da misafir etmekten memnuniyet duyacaklarını kaydeden Köseoğlu ziyarette ayrıca, Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Yılmaz'ı arayarak, baba Ersun Karaoğlu ile görüşmelerini sağladı.

Karaoğlu ailesi ile hemşeriyiz

Köseoğlu, kendisinin 2 yıldır görev gereği Muğla'da, Karaoğlu ailesinin evladı Hakan'ın da eğitim için Konya'da bulunduğunu, böylece birbirlerinin hemşehrisi olduklarının altını çizerek, "Konya sevgi ve hoşgörünün anıt şehirlerinden birisidir. Hem Muğlaspor'un hem de Konyaspor'un yeşil beyaz olan forma renkleri de hemşehriliğimize ve muhabbetimize katkıda bulunuyor. Dünya'ya İslam'ın hoşgörüsünü en güzel şekilde anlatan Mevlana ile Muğla'daki Şahidi Dede gönülleri birbirine yakınlaştırma anlamında aynı yolculuğa çıkmışlardır. Mevlana'nın meşhur 7 öğüdünden biri de "Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol"dur. Yaşananlar, münferit olmakla birlikte olayın tüm tarafı olan gençlerimiz adına üzüntü vericidir. İstiyoruz ki spor gibi müsabakalar hem saha içinde hem de saha dışında kardeşliğimizi geliştirsin. Gençlerimizin ortak sevgisi olan futbol, sahada centilmence bir rekabetle gerçekleşirken, saha dışında da güzelliklere vesile olsun" dedi.

Olaydan büyük üzüntü duyduk

Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Kütahya ise geçmiş olsun dilekleriyle birlikte, olayın üzüntü verici olduğunu belirtti. Ülkemizin hiçbir köşesinde, hiçbir insanımızın başına böyle bir olayın gelmesinin tasvip edilemeyeceğini belirten Kütahya, " Sporun, dostluk-barış ve kardeşlik ruhuna tamamen aykırı bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, tüm tarafların gerekli tedbirleri almasını diliyorum" diye kaydetti. Daha sonra Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu, genç Galatasaray taraftarı Hakan'ın babası Ersun Karaoğlu'nu, Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Yılmaz ile telefonla görüştürdü. Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz, yaşananları şiddetle kınadığını belirterek, "Bundan böyle Hakan, bizim ve dolayısıyla tüm Konya'nın bir evladıdır. Kendisine her konuda gereken desteği sonuna kadar vereceğiz. Öte yandan bu olayın failleri de hak ettikleri cezayı alacaklardır" dedi.

Şeb-i Arus Törenlerine davet

Gerçekleşen ziyarette M. Ali Köseoğlu, 17 Aralık'ta Konya'da gerçekleşecek Şeb-i Arus törenlerinde tüm aileyi Konya'da görmekten büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Köseoğlu ayrıca, baba Ersun Karaoğlu'na, Mevlana'nın eseri "Mesnevi'yi hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren baba Ersun Karaoğlu, olayın ardından Cumhurbaşkanlığı ve pek çok makamdan kendilerine sahip çıkılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Oğlum Konya'ya ve Konyalılara emanettir. Olayın ardından oğluma ve bizlere sahip çıkıldığını görmek moralimizi düzeltmiştir. Tüm ilgililere ve sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca ben de uluslararası müsabakalar başta olmak üzere diğer müsabakalarda da Konyaspor'u destekliyorum" diye konuştu.

Futbol fanatiklerine anlamlı mesaj

Futbol fanatiklerine anlamlı mesaj

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber