Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 28 Ağustos 2014 - 16:14 Yorum: 0

Futbolda e-bilet uygulaması yaygınlaşıyor

Spor Toto Süper Lig'de uygulamaya başlamasıyla birlikte futbol gündeminde önemli gündem haline gelen elektronik bilet (e-bilet), yurt dışında da giderek yaygınlaşıyor.

Futbolda e-bilet uygulaması yaygınlaşıyor

Spor Toto Süper Lig'de uygulamaya başlamasıyla ortak futbol gündeminde mühim gündem durumuna gelen elektronik bilet (e-bilet), vatan dışında da giderek yaygınlaşıyor.

E-biletin uygulayıcısı bulunan Passolig firmasından yapılan açıklamada, Türkiye’deki sistemle iri benzerliklere sahip İtalya, Arjantin ve Hollanda'dan sonra, Macaristan'ın da e-bilet sistemine geçtiği kaydedildi.

Benzer uygulamalara sahip devletler içinde başı Avrupa’nın iri futbol ülkelerinden birisi bulunan İtalya'nın çektiği aktarılarak, şu ifadeler kullanıldı:

'Ardından Arjantin, uygulamayı bir adım öteye götüren futbol ülkesi oldu. Yeni biletleme sisteminde taraftarların hüviyet bilgileriyle birlikte, parmak izleri de kartlarına tanımlanıyor. Taraftarlar maça geldiklerinde, sisteme öncelikle kartlarını okutuyor, akabinde biyometrik okuyucuda parmak izlerini doğrulatıyor. Parmak izi ile kart uyumlu ise taraftarın stada girişine izin veriliyor. Kartlı giriş sistemini tercih eden ülkelerden bir Öteki ise Hollanda. Hollanda, Passolig sistemiyle nerdeyse bire bir tıpkı benzerlikler taşıyor.'

Elektronik bilete geçen son vatan şekilde aktarılan Macaristan'da ise stada girişte kart okutmanın yanı sıra, avuç içi taramasının da yapılması gerektiği vurgulandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber