Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 28 Kasım 2014 - 12:03 Yorum: 0

Futbolu balonda oynatıyor

Eskişehir'de bir girişimci, internetten gördüğü ve futbolu keyifli bir spora haline getiren "balon futbolu"nu Türkiye'de yaygınlaştırmaya çalışıyor

Futbolu balonda oynatıyor

ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Eskişehir'de bir girişimci, internetten gördüğü ve ilk kez Norveç'te ortaya çıkan, futbolu keyifli bir spora haline getiren "balon futbolu"nu Türkiye'de yaygınlaştırmaya çalışıyor.

 Girişimci Erkan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balon futbolunun ilk önce Norveç'te yapılmaya başlandığını belirterek, bu sporu Türkiye'de ve Eskişehir'de yaygınlaştırmak istediklerini vurguladı.

Balon futboluyla internette gördüğü bir video aracılığıyla tanıştığını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu sporu Türkiye'de yaygınlaştırmak için kolları sıvadım. Birkaç kişiyle irtibata geçip, gerekli malzemelerin teminini sağladım. Söz konusu balon, futbol için tasarlandı. Bu spor, 6'ya 6, bir saat süren maçlar halinde yapılıyor. Takımlar kızlar ve erkeklerden karma şekilde de oluşturulabiliyor. Sakatlanma riski yok. Balon sporcuları, diz kapağına kadar örtüyor. İstenilen spor salonu ya da halı sahada oynanabiliyor. Toplumun her kesiminden balon futboluna ilgi duyuyorlar. Eskişehir'de, 3 ay önce hayata geçirdiğimiz balon futboluna yoğun ilgi var."

Yıldız, halı saha dahil, kişi başı 20 liraya balon futbolunun oynanabildiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber