Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 14:38 Yorum: 0

GADEM’den muhtarlara bilgilendirme

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlılıklarla mücadele kapsamında hizmete açtığı Gençlik ve Aile Destek Merkezi...

GADEM’den muhtarlara bilgilendirme

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlılıklarla mücadele kapsamında hizmete açtığı Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM), Mustafakemalpaşalı muhtarları bilgilendirdi.

Belediye Meclis Salonu'ndaki bilgilendirme toplantısında, GADEM'in faaliyetleri, madde bağımlılığına karşı alınacak önlemler ve mahalli idarelerden beklentiler ele alındı. 131 mahalle muhtarının katıldığı toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türkiye'nin en güçlü kaynağı olan gençliği madde bağımlılığından korumak için kurumlar arasında etkili bir koordinasyonun hayata geçirilmesinin şart olduğunu söyledi.

Bu maksatla yola çıkan GADEM'in büyük bir imkan sunduğunu belirten Başkan Sadi Kurtulan, " Ülkemizin düşmanları sadece elinde silah olanlar değil. Bilhassa gençler üzerinde oynanan bir takım oyunlar var. Uyuşturucu madde, sigara ve alkol kullanımı gibi insanı mahveden alışkanlar, en büyük teminatımız olan gençlerimiz üzerinde maalesef onarılmaz yaralar açıyor. İşte bunu önlemek için başta aile olmak üzere toplumun her kademesine bir seferberlik düşüyor. En kıymetli hazinemiz aklımız. Bu alışkanlıklar küçük adımlarla başlayarak daha sonra aklı devreden çıkaran bir canavara dönüşüyor. Madde bağımlılığı en uzak yerlere ulaşıyorsa bize de ulaşıyor demektir. Rol modellerimizi iyi seçmeliyiz. Bu maddeleri kullanan insanlarımızı kınamanın meseleyi çözmediğini bilelim. Kültürümüzün yapı taşı olan yardım elini, dost kültürünü, onları bu illetten kurtaracak adımları birlikte atalım" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda görevli Daire Başkanı Dr. Yaşar Dursun Ay ise GADEM'in Türkiye'de bir ilk olduğunu söylerken bağımlılıkla mücadeleyi etkili bir şekilde yapacaklarını kaydetti.

GADEM sosyologlarından Gökhan Öztürk de toplantıda muhtarlara bir saatlik sunum yaptı.

Öztük, GADEM'in yapısını anlatırken, madde bağımlılığı hakkında istatistiki bilgiler verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber