Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 12:58 Yorum: 0

GAHİB Başkanı Kaplan:

"Bankaların halı üreticilerimize daha önem vererek sorunlara çözüm odaklı yaklaşm göstermesi sektörü rahatlatacaktır"

GAHİB Başkanı Kaplan:

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan, bankaların halı üreticilerine daha çok önem vermesi gerektiğini bildirdi.

Kaplan, GAHİB Ocak ve Şubat verilerinin değerlendirildiği toplantıda, küresel durgunluğun sektörü kısmen etkilediğini belirtti.

Yürütülen tanıtım çalışmalarına paralel olarak markalaşmanın devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kaplan, son dönemlerde küçük ve orta ölçekli halı üreticilerinin bankalarla sorun yaşadığını öne sürdü.

Bu konuda bankaların sektörü rahatlatacak çalışmalar yapması gerektiğini aktaran Kaplan, "Dünyanın birçok finans kuruluşunun Gaziantep'e yatırım yapmak isteyen sanayici ve iş adamlarıyla yatırımcılara finans desteği vermeye çalıştığı bir dönemde bankaların halı üreticilerimize daha önem vererek sorunlara çözüm odaklı yaklaşm göstermesi sektörü rahatlatacaktır"" ifadelerini kullandı.

Global krizlerin Gaziantep'te başarıyla fırsata çevrildiğine işaret eden Kaplan, şunları belirtti:

"Gaziantep sanayisi ve sanayicisinin itibarı, güvenirliliği yüksektir. Sektörümüzle ilgili yürüttüğümüz tanıtım çalışmalarına paralel olarak üretici firmalarımızın AR-GE ve İnovasyona önem vermesi, ürünlerinin markalaşması yönündeki çalışmaları hızlandırması da önemli bir olaydır. Dünya halı pazarlarındaki yerimizin korunması ve yeni pazarların bulunması elbette ürün kalitesinin arttırılması ve markalaşmanın hızlandırılmasıyla orantılıdır."

Yılın ilk 2 ayında halı ihracatında yaşanan düşüşe de değerlendiren Kaplan, ihracat oranının arttırılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber