Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 31 Ağustos 2012 - 12:36 Yorum: 0

Galatasaray'ın rakipleri belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonu maçlarının kura çekimi Monaco'da yapıldı. 3. kategorideki Galatasaray, H Grubu'nda İngiltere'den Manchester United, Portekiz'den Braga ve Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti.

Galatasaray'ın rakipleri belli oldu

32 ekibin katıldığı ve 4'erli takımlardan oluşan 8 grup mücadeleleri sonucunda ilk 2 sırayı alacak olanlar bir üst tura yükselecek. 18-19 Eylül tarihlerinde başlayacak şölende Sarı-Kırmızılı temsilcimiz, ilk maçını Manchester United deplasmanında oynayacak.

GALATASARAY'IN MAÇ TAKVİMİ BELLİ OLDU

Rakiplerini değerlendiren Teknik Direktör Fatih Terim, futbolun ciddi bir iş olduğunu söyledi. Kimseyi küçümsemeyen; ancak büyütmeyen bir yaklaşım sergilemek gerektiğini vurgulayan tecrübeli hoca, "Son saniye 'Dortmund mu, Cluj mü?' dersek, Dortmund'un gelmemesi güzel. Ancak Cluj'ün İsviçre'nin önde gelen ekibi Basel'i elediğini unutmayalım. Manchester United zaten saygı duyulacak bir rakip. Yıllar önce Galatasaray'ın Manchester'a karşı önemli bir başarısı var. Umarım yine başarırız. Braga son yıllarda önemli işler yapıyor. Biz hedefimizi belirledik. Gruptan çıkmak istiyoruz." açıklamasını yaptı. Şansla hiçbir zaman ilgisinin olmadığına dikkati çeken başarılı çalıştırıcı, "Oynamazsanız, gerekli mücadeleyi göstermezseniz grupta dördüncü olursunuz. Bıkmadan usanmadan, rakibin gücü kuvvetini düşünmeden kendi futbolunuzu oynayacaksınız. Daha zorlu gruplar var, bu bir gerçek. Kağıt üzerinde fark var ama oynamadığınız zaman 2., 3. ligdeki bir takıma karşı bile bocalıyorsunuz. Galatasaray camiasına hayırlı olsun. Umarız iyi işler yaparız. Galatasaray, Avrupa'yı özledi. Belirli unvanlarımız var. Umarım ocaktan sonrasına kalan bir yolculuk olur." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın H Grubu'ndaki takımlara yabancı olmadığına işaret eden Başkan Ünal Aysal ise, "Grubumuz bana göre diğerlerinden farklı değil. Zaten bu organizasyonda Avrupa'nın büyük ekipleri yer alıyor. İnşallah hayırlı olur. Şansımızı yüksek görüyorum. Hedefimiz gruptan çıkmak. Ondan sonrası takımın o anki gücüne ve rakiplerin de durumuna bağlı." ifadelerini kullandı. "Sizi en çok kim zorlar?" sorusuna Aysal'ın cevabı şöyle oldu: "Bizi kimin zorlayacağını bilmiyorum ama Galatasaray'ın üç rakibini ciddi bir şekilde zorlayacağı gerçek. Manchester United en zorlu rakip gibi." dedi. Aysal, transfer konusuna da değindi: "Şu ana kadar teknik ekipten yeni bir transfer için talep gelmedi. Önümüzde 3-4 gün var. Bir istek olursa değerlendiririz. Şampiyonlar Ligi'nde kalıcı olmak için hedeflerimizi yapmak istiyoruz."

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonu grup maçlarının kura çekimi yapıldı. Monaco'da gerçekleştirilen kura çekimine 3. torbadan katılan Galatasaray, (H) Grubu'nda İngiltere'den Manchester United, Portekiz'den Braga ve Romanya'nın Cluj takımlarıyla mücadele edecek.

video-.20120831122305.jpg

İNGİLİZ EKİBİ: MANCHESTER UNİTED

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda yer alan temsilcimiz Galatasaray'ın en zorlu rakibi İngiliz devi Manchester United oldu. Manchester United FC, merkezi İngiltere'nin Manchester şehrininde bulunan ve Premier League'de mücadele eden bir futbol kulübüdür. 1878'de Newton Heath LYR Football Club adıyla işçilerce kurulan kulübün ismi 1902'de bir iş adamı tarafından satın alınması ile birlikte Manchester United olarak değiştirilmiştir. 1910 yılında ise halen iç saha maçlarını oynadıkları Old Trafford'a taşınmışlardır.

1968'TE İLK ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASINI KAZANDI

II. Dünya Savaşı sonrası takımın başına Matt Busby'i getiren kulüp çok iyi bir kadro kurmuş, 1956 ve 1957'de üst üste iki lig şampiyonluğu kazanmıştır. Ancak şok edici bir gelişme olmuş ve Münih'de takımın uçağı düşmüştür. 6 Şubat 1958 tarihinde meydana gelen bu felaket sonucu takımın sekiz oyuncusu ölmüş ve birçok oyuncusu sakatlanmıştır. Herkes takımın çökeceğini düşünürken, Busby sakat oyuncularından ve gençlerden yeniden bir takım kurmuş, 1965 ve 1967'de iki kez İngiltere şampiyonu olmuş ve 1968'de Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanan ilk İngiliz takımı olmuştur.

ALEX FERGUSON 24 YILDIR BAŞINDA

Kasım 1986'dan bu yana takımın başında bulunan Alex Ferguson ise kulübün gelmiş geçmiş en başarılı teknik direktörüdür. 24 yıldır takımın başında bulunan ve Sir unvanına sahip olan Ferguson, ManU'nun başında 26 büyük kupa kazanmıştır.

BÜYÜK BAŞARILAR

19 lig, 4 Lig Kupası, 11 Federasyon Kupası ve 18 FA Community Shield şampiyonluğuna sahip olan Manchester United, İngiliz futbol tarihinin en başarılı kulüplerinden biridir 3 Şampiyon Kulüpler Kupası/UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan takım ayrıca 1998–99 sezonunda Premier League, Federasyon Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nin üçünü birden kazanarak futbol tarihinde ender görülen bir şekilde Treble yapmıştır.

Kadrosu


1 Kaleci - David de Gea
2 Savunma-Rafael
3 Savunma-Patrice Evra
4 Savunma-Phil Jones
5 Savunma- Rio Ferdinand
6 Savunma-Jonny Evans
7 Orta Saha- Antonio Valencia
8 Orta Saha- Anderson
9 Forvet-Dimitar Berbatov
10 Forvet-Wayne Roney
11 Orta Saha-Ryan Giggs
12 Savunma-Chris Smalling
13 Kaleci-Anders Lindegaard
14 Forvet-Javier Hernandez
15 Savunma-Nemanja Vidic
16 Orta Saha-Michael Carrick
17 Orta Saha-Nani
18 Forvet-Ashley Young
19 Forvet-Danny Welbeck
20 Forvet-Robin Van Persie
22 Orta Saha- Poul Scholes
23 Orta Saha- Tom Cleverly
24 Orta Saha -Darren Fletcher
25 Orta Saha-Nick Powell
26 Orta Saha-Shinji Kagawa
27 Forvet-Federico Macheda
28 Savunma-Alexander Büttner
33 Forvet-Bebe

video-.20120831122305.jpg

PORTEKİZ EKİBİ: BRAGA

 Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Braga, Portekiz futbolunun son dönemde yükselen ekiplerinden biri olarak gösteriliyor. ''Devler Ligi''nde H Grubu'nda sarı-kırmızılı ekibin rakibi olan Portekiz temsilcisi iki sezon önce UEFA Avrupa Ligi'nde final oynadı. Braga, 2010-2011 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundan başladığı Avrupa kupaları mücadelesinde play-off turunu da geçip gruplara kalırken, grubu 3'üncü sırada tamamlayıp yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Avrupa Ligi'nde finale kadar gelen Braga, ülkesinin Porto takımıyla çıktığı finali 1-0 kaybederek ikinci oldu. Portekiz ekibi bu sezon play-off turunda başladığı Avrupa kupaları serüveninde, İtalya'nın Udinese takımını eleyerek gruplara kaldı. İtalyan ekiple iki maçta da 1-1 berabere kalan Braga, ikinci maçta penaltı atışları sonucunda turu geçen taraf oldu. Avrupa kupalarında toplam 91 maça çıkan Portekiz temsilcisi 39 galibiyet alırken, 19 maçta berabere kaldı, 33 maçta da yenildi.

-Kadrosu-

Portekizli teknik direktör Jose Peseiro'nun çalıştırdığı Braga'nın kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Kaleciler: Beto, Quim, Cristiano Figueiredo

Savunma: İsmaily, Paulo Vinicius, Douglao, Nuno Andre Coelho, Maximilian Haas, Baiano, Elderson, Samuel, Anibal Capela

Orta alan: Ruben Amorim, Mossoro, Leandro Salino, Custodio, Alan, Hugo Viana, Ruben Micael, Djamal, Luis Alberto Silva Dos Santos, Guilherme

Forvet: Lima, Paulo Cesar, Eder, Carlao, Helder Barbosa, Jose Luis, Yazalde

Portekiz ekibi maçlarını 30 bin 154 seyirci kapasiteli Municipal Stadı'nda oynuyor.

-Braga'nın Türk takımlarla maçları-

Galatasaray ile aynı grupta yer alan Braga, Avrupa kupalarında 3'üncü kez Türk takımlarıyla karşı karşıya gelecek. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda Beşiktaş ile eşleşen Portekiz temsilcisi, ilk maçta kendi sahasında 2-0 yenildiği Beşiktaş karşısında İstanbul'daki rövanşı 1-0 kazanmıştı. 2008 yılında İntertoto Kupası 3. turunda Sivasspor ile eşleşen Portekiz ekibi, ilk maçta Sivas'ta 2-0 yendiği kırmızı-beyazlı ekibi rövanşta kendi sahasında 3-0 mağlup ederek bir üst tura çıkmıştı

video-.20120831122305.jpg

ROMANYA EKİBİ: CLUJ

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Romanya'nın Cluj takımı, iki eleme turunu geçerek gruplara kalma başarısını gösterdi. Romanya 1. Ligi'nde 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Cluj, bu sezon 6. haftası geride kalan ligde 6. sırada bulunuyor. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Sloven Liberec ekibini sahasında 1-0 ve deplasmanda 2-1'ik skorlarla geçerek play-off turuna çıkan Cluj, play-off turunda İsviçre'nin Basel takımı ile karşılaşırken, Rumen ekip, rakibini deplasmanda 2-1, sahasında da 1-0 mağlup ederek gruplara kaldı.

-Avrupa kupalarındaki durumu-

Cluj, Avrupa kupalarında toplam 36 karşılaşmaya çıkarken, bu maçlarda 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. Romanya temsilcisi, Şampiyonlar Ligi'nde ise sahaya çıktığı 16 karşılaşmadan 6'sını kazanırken, 2 kez berabere kaldı, 8 kez yenildi. 1907'de kurulan Cluj, Romanya 1. Ligi'nde toplamda 3 kez şampiyon oldu. Rumen ekibi, maçlarını 25 bin kişilik Dr. Constantin Radulescu Stadı'nda oynuyor.

-Romanya 1. Ligi'nde 6. sırada-

Cluj, 2012-2013 sezonunda 6. haftası geride kalan 18 takımlı Romanya 1. Ligi'nde 9 puanla 6. sırada bulunuyor. Rumen ekip, ulusal ligde oynadığı 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

-Kadrosu-

Teknik direktör Ioan Andone yönetimindeki Cluj'un kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Mario Felgueiras, Mihai Minca, Eduard Stancioiu, Calin Tiut

Savunma: Ivo Pinto, Cristian Panin, Laszlo Sepsi, Vasile Maftei, Felice Piccolo, Cadu, Ionut Rada, Camora, Nuno Diogo, Edimar

Orta Saha: Bakary Sare, Gabriel Mureşan, Ciprian Deac, Diogo Valente, Rafael Bastos, Adam Vass, Nicolas Godemeche, Rui Pedro

Forvet: Pantelis Kapetanos, Viorel Nicoara, Ronny, Modou Sougou.

kaynak:(zaman)

 

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber