Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 22 Ağustos 2016 - 16:38 Yorum: 0

Galericiler 3 araç satış sınırlandırılmasına umutla bakıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan çalışmada vatandaşların ikinci el araç alım satımı yapmasının önüne geçecek yasa, galericileri...

Galericiler 3 araç satış sınırlandırılmasına umutla bakıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan çalışmada vatandaşların ikinci el araç alım satımı yapmasının önüne geçecek yasa, galericileri şimdiden memnun etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı" ile köklü değişikliklere gidiliyor. İkinci el taşıt ticaretinin yalnızca bu işle ilgilenen tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılması hedefleniyor. Taslağa göre bu işle uğraşmayan vatandaşlar, bir yılda üçten fazla araç satışı yapamayacak. İkinci el taşıt ticareti yapmayan esnaf ile tacir olmayan kişilerin ise bir yıl içinde 3'ten fazla ikinci el taşıt satışı yapabilmeleri, bu taşıtların en az 3 yıldır kendileri adına tescilli olması şartına bağlanıyor. Böylece ikinci el taşıt ticaretindeki kayıt dışı faaliyetler ile vergi kayıplarının önüne geçilmesi planlanıyor. İşletmeler satılacak taşıta ilişkin ekspertiz raporu alacak ve bir kopyasını alıcıya teslim edecek. Taşıtın durumuna ilişkin bilgilere sahip olacak tüketiciler, endişe taşımayacak

Konuyla ilgili konuşan ikinci el alım satım işletmesi bulunan Özgür Özokçu, yasanın kendileri açısında çok olumlu olduğunu söyledi.

Vergilerini ödeyerek iş yaptıklarını belirten Özokçu, "Karşımızda bulunanlar vergi ödemeden araç alım satım işi yapmaya çalışıyor. Bu durumda bizi kötü yönde etkiliyor. Ayda 3 araç satış yaparken bu sayı 1'e iniyor. Bu kanun çıktıktan sonra bu durumun bize olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Biz satışlarımızı noterden yapıyoruz. Bütün satışlarımızı kayıtlı. Yılda 15-20 araba alıp satanlar var."

"Bakkalı, imamı araç alıp satıyor"

İkinci el araç alım satım işletmesi olan Mutlu Saygın, her sene eşinden dostundan vekalet alarak 15-20 araç satarak vergi kaçıranların olduğunu belirterek, "Bizim bütün araçlarımız kayıtlı. Hepsinin vergisi ödeniyor. Bu kanunun gelmesi bizim için önemli. Yetkililerde bu işin arkasını bırakmaz ise bizim için iyi. Bakkalından, imamına, öğretmeninden sanayicisine herkes araba satılıyor. Böyle bir karar alınmış, devamı gelirse bizim için daha iyi olur" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber