Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 12:24 Yorum: 0

Gana Devlet Bakanı Opong-Fosu, Ankara’da kurumları gezdi

Gana Cumhuriyet Devlet Bakanı Hon. Akwasi Opong-Fosu Ankara'da bir takım ziyaretlerde bulundu.

Gana Devlet Bakanı Opong-Fosu, Ankara’da kurumları gezdi

Gana Cumhuriyet Devlet Bakanı Hon. Akwasi Opong-Fosu Ankara'da bir takım ziyaretlerde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti ile Gana Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla, Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Merkezi'nin davetlisi olarak Ankara'ya gelen Gana Cumhuriyeti Devlet Bakanı Hon. Akwasi Opong-Fosu Ankara Ticaret Odası Başkanlığını ziyaret etti. Gana Cumhuriyeti Devlet Bakanı Hon. Akwasi Opong-Fosu Ankara Ticaret Odası ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koray Güngör Şanal ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette konuşan Hon. Akwasi Opong-Fosu, "Gana Cumhuriyeti olarak Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimize çok önem veriyoruz, iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimizin güçlenmesi için çalışmalar yapmak istiyoruz" dedi. Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Koray Güngör Şanal ise heyete teşekkür etti. Ziyaretlere Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy da eşlik etti.

Opong-Fosu, Ulaştırma Bakanlığı'nı ziyaret etti

Gana Cumhuriyeti Devlet Bakanı Hon. Akwasi Opong-Fosu beraberindeki heyet ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığını da ziyaret etti. Hon. Akwasi Opong-Fosu'yu Bakanlık Müsteşarı Suat Hayri Aka kabul etti. Gana Cumhuriyeti olarak, Türkiye'nin ulaşım, denizcilik, havacılık gibi alanlarda çalışmalarını ve yatırımlarını örnek aldıklarını ifade eden Opang Fosu, "Bir çok çalışmalarda Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve kuruluşlarını örnek alacağız" dedi. Suat Hayri Aka ise, Gana Cumhuriyeti Devlet Bakanı Hon. Akwasi Opong-Fosu ve heyetine teşekkür ederek, bakanlığın çalışmaları hakkında heyeti bilgilendirdi.

Ankara'da temaslarına Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek devam eden Hon. Akwasi Opong-Fosu, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu'dan bilgi aldı. Ülkesinin tarımsal faaliyetleri ve su projeleri hakkında gelişmeye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Opong-Fosu, "Ülkemizde bu tip çalışmaları yapmamız için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu alanda en önemli kurumlarından birisi olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün teknik bilgilerine, proje bilgilerine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu da konuk devlet bakanına projeler, faaliyetler, sulama projeleri, kurumsal kimlik ile ilgili sunum yaptı. Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, ziyaretten dolayı heyete teşekkür etti.

Hon. Akwasi Opong-Fosu ve beraberindeki heyet, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığını (KOSGEB) ziyaret etti. KOSGEB Başkanı Recep Biçer ile görüşen heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kadın girişimciler, genç girişimciler ve özellikle yeni girişimcilere yapılan desteklerden bahseden Biçer, gerek görüldüğünde uluslararası ilişkiler çerçevesinde Türk Hükümetinin de bilgisi dahilinde Gana Cumhuriyetine her türlü destek, bilgi, proje anlamında destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Gana ve Türk iş adamlarından oluşan heyet TCDD Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği, TEİAŞ Genel Müdürlüğü, TİKA Başkanlığı ve İŞKUR'u da ziyaret etti. Ziyaretlerde heyete, Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy da etti. Gana heyeti kurumların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber