Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 18 Aralık 2017 - 16:54 Yorum: 0

Ganalı öğretmen adayları mezun oldu

Gana Cumhuriyeti'nden gelen 18 öğretmen adayı, Elazığ'da Fırat Üniversitesinde (FÜ) almaya başladıkları pedagojik formasyon eğitimini tamamlayarak mezun...

Ganalı öğretmen adayları mezun oldu

Gana Cumhuriyeti'nden gelen 18 öğretmen adayı, Elazığ'da Fırat Üniversitesinde (FÜ) almaya başladıkları pedagojik formasyon eğitimini tamamlayarak mezun oldu.

Gana Cumhuriyetinden gelen 18 öğretmen adayı, FÜ Eğitim Fakültesinde aldıkları 14 haftalık pedagojik formasyon eğitimini tamamlayarak mezun oldu. Ganalı öğrenciler için Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Gana'da eğitim bilimlerinden çıkan sıkıntıdan dolayı bir istişare toplantısı yaptıklarını dile getiren FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "Daha sonra Ganalı öğrencilerimize pedagojik formasyon eğitimimiz oldu. Ganalı öğrencilere verilen pedagojik formasyon eğitimi Türkiye'de ilk olması sebebiyle de önemli bir yere sahip. Bu yıl ikinci programımızı tamamladık. Ganalı öğrencilerimize kendi bilgi ve birikimimizi aktardık" dedi.

Pedagojik bilgisinin dünyanın her yerinde önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Ganalı öğretmen adayı Süleyman Watara Ebubekir "FÜ pedagojik eğitimi vererek farkını gösterdi. Burada aldığımız eğitimi diğer üniversitelerinde vermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mezuniyet programına, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Ganalı öğretmen adayları mezun oldu

Ganalı öğretmen adayları mezun oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber