Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sinema 24 Mart 2014 - 23:00 Yorum: 0

Gani Rüzgar Şavata'ya Erbil Film Festivalinde Görev Verildi

Malatyalı sinema yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, Erbil Uluslararası Film Festivalinde Organizasyon komitesinde görev aldı.

Gani Rüzgar Şavata'ya Erbil Film Festivalinde Görev Verildi

Gani Şavata, 1. Erbil Uluslararası

Film Festivalinde görev aldı

 

MALATYA - Malatyalı sinema yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, Erbil Uluslararası Film Festivalinde Organizasyon komitesinde görev aldı.

Malatya’da uzun yıllar Film Festivali düzenlemek için çaba sarf eden ancak, Malatya Valiliğin düzenlediği 4. Film Festivaline davet edilmeyen Gani Rüzgar Şavata, iş hayatına atıldığı Kuzey Irak’ın başkenti Erbil’de Erbil Uluslararası Film Festivali projesini hazırlayarak Kuzey Irak Bölgesel Yönetimine sundu. Festivale onay alan Gani Şavata Film Festivalini düzenleyen Organizasyon komitesinde yer aldı.

5-10 Mayıs 2014 tarihlerinde Erbil’de düzenlenecek olan 1. Erbil Uluslararası Film Festivali organizasyon Komitesinde Erbil Valisi Navzad Hadi başkanlığındaki komite de Şirvan M. Farez, Gani Rüzgar Şavata, Şivan Barzani, Servebûn Perver ve Hagi Ahmed görev alıyor.

KADİR İNANIR JÜRİ BAŞKANI

Erbil Uluslararası Film Festivalinin Uluslararası Jüri Başkanlığını ünlü sinemacı Kadir İnanır yaparken, Emmanuelle Bercot (Fransa), Hüseyin Zahawy (İngiltere), Nasser Hassan (Erbil), Tahmineh Milani (İran), Muna Wassef (Suriye) de Jüri üyesi olarak görev yapacak.

5-10 Mayıs tarihlerinde Erbil de yapılacak Film Festivali hakkında bilgi veren Malatyalı yönetmen Gani Rüzgar Şavata, “Festival dünyada en nitelikli film prodüksiyonları ile seyirciyi bir araya getirecek ve aynı zamanda, Erbil’de büyük bir sinema günleri yapmak istiyoruz. 5 Mayısta büyük bir açılış töreni düzenliyoruz. Festival boyunca tam uzunlukta, kısa ve belgesel filmler de dahil olmak üzere 100 film sinemaseverlerle buluşturacağız. Bir diğer yönü de bu festivalin bölgesel Film endüstrisinin gelişmesine ve büyümesine katkı oluşturmak ve üretmeyi hedefliyoruz. Sinema festivalinde filmler, kısa filmler, belgeseller, seminerler, atölye çalışmaları, tartışmalar ve basın toplantıları ile kültürel hayatını zenginleştirecek olan 1. Erbil Uluslararası Film Festivali'nde tüm sinema severleri bekliyorum” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber