Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 21 Kasım 2014 - 18:18 Yorum: 0

GAP bölgesi veteriner ve ziraat mühendislerine eğitim

Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonundaki küçükbaş hayvancılık eğitimine 21 veteriner hekim ve ziraat mühendisi katıldı

GAP bölgesi veteriner ve ziraat mühendislerine eğitim

BALIKESİR (AA) - GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Gap Tarımsal Eğitim Yayım Projesi kapsamında geliştirilen Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Uygulama Programı çerçevesinde veteriner hekim ve ziraat mühendisine, Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu'nda küçükbaş hayvancılık eğitimi verildi.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Batman, Kilis, Şırnak, Mardin, Adıyaman ve Gaziantep'te faaliyet gösteren çiftçi örgütlerinde görev yapan 21 veteriner hekim ve ziraat mühendisi, Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonunda 5 gün "küçükbaş hayvancılık" konulu eğitim aldı.

Eğitimin sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürü Müstakim Bayram, veteriner hekim ve ziraat mühendisine küçükbaş hayvanların beslenmesi, ıslahı, dünyada ve Türkiye'de küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvanların sınıflandırılması, yetiştirme işleri, işletme ve planlama ile sürü sağlığı konularında hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildiğini belirtti.

Sertifika törenine, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nihat Agan, Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Yakup Kocabıyık, Balıkesir Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakkı Peltek, Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü Hasan Dertli, Bandırma Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sefa Uyar ve kursiyerler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber