Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Aralık 2014 - 14:38 Yorum: 0

"GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı Hasankeyf Kırsal Turizm Çalıştayı"

BATMAN (AA) - Hasankeyf Kaymakamlığınca düzenlenen "GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı Hasankeyf Kırsal Turizm Çalıştayı" devam etti.Batman'da bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan...

'GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı Hasankeyf Kırsal Turizm Çalıştayı'

BATMAN (AA) - Hasankeyf Kaymakamlığınca düzenlenen "GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı Hasankeyf Kırsal Turizm Çalıştayı" devam etti.

Batman'da bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan Vali Azmi Çelik, bölgenin turizm ve tarım alanında son derece önemli değerlere sahip olduğunu söyledi.

Çelik, bölgeye son yıllarda uygulanan yeni teşvik sistemiyle sanayi anlamında çok önemli mesafelerin katedildiğini ifade etti.

Çelik, Ilısu Barajı'nın yapımı dolayısıyla bir bölümü sular altında kalacak olan Hasankeyf için turizm alanında yeni alternatiflerin üretilmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Hasankeyf'in turizme ilave olarak tarımsal alanda da yeni alternatif sayılabilecek ürünlerle birlikte kendisini ön plana çıkarabilmesi bizim için çok önemlidir. GAP idaremizin ilçemiz için ayırmış olduğu bütçe çerçevesinde ilerleyen yıllarda çok önemli projeler hayata geçirilecektir. Hasankeyf mevcut devam eden yatırımlara ilave olarak yeni tesisler ve yeni geçim kaynakları bulma imkanına sahip olacak."

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)  Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay,  DİKA olarak yaklaşık 2 milyon lira kaynağı Hasankeyf Üçyol köyünde yapılacak olan "Ekolojik Köy Projesine" aktarmayı düşündüklerini ifade etti.

Kaymakam Temel Ayca, Hasankeyf’in tanıtımı, Ilısu Barajı, taşınacak tarihi eserler ve ekolojik Üçyol köyü hakkında sunum yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber