Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

GAP Eylem Planı

GTB Başkanı Tiryakioğlu: "Yarım kalan yatırımlar tamamlanacak"

GAP Eylem Planı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GAP Eylem Planı ile bölgede yarım kalan yatırımların tamamlanacağını bildirdi.

Tiryakioğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de açıkladığı Güneydoğu Anadolu Eylem Planı'na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bölgede gerekli alt yapının oluşturulması halinde yerel kalkınmanın önemli bir çıkış kazanacağını ifade etti.

Yeni eylem planını, insani hedefler içermesi ve bölgenin rekabet gücünü arttıracak olmasından dolayı önemli ve yararlı gördüklerini vurgulayan Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"GAP Eylem Planı ile bölgede çeşitli nedenlerden dolayı yarım kalan yatırımlar tamamlanacak. Ayrıca, yeni eylem planı yatırımcıların bu bölgeye daha rahat gelmesine olanak sağlayacak. Bu şekilde bölgede doğacak olan yüksek potansiyel GAP'ı çok daha ileri noktalara taşıyacaktır."

Eylem planının tarımsal alanların üretime kazandırılması açısından da ayrı bir değer taşıdığına dikkati çeken Tiryakioğlu, şu bilgileri verdi:

"Profesyonel tarım anlayışının hakim kılınmasıyla teknolojik üretim ve işlemeyle bölge, tarımda önemli bir cazibe merkezi haline dönüşecektir. Özellikle sulamaya açılacak olan alanlarda üretim çeşitliliği ve üretim artışı olmasından dolayı bölgede gıda sanayinin de alt yapısı oluşacak. Tarıma dayalı sanayide Türkiye'nin başkenti olan Gaziantep'in de belirtilen bu coğrafya içerisinde bulunması tarımsal atılımı daha da hızlandıracaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber