Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...11:59 MSB: "PKK terör örgütünün Irak tarafından ’yasaklı örgüt’ ilan edilmesi yön...11:59 Dilan Polat mahkemede gözyaşlarına boğuldu11:58 ’Yalancı veba’ martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölme...11:58 Eskişehir için rüzgar ve toz taşınımı uyarısı11:57 Kentsel dönüşüm İnönü’den başlıyor11:57 Eksik ve yapılabilirlikten uzak projeler elenir11:56 Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor11:56 Özalp’ta minik öğrenciler sinema ile buluştu11:56 KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç’a "birlik" vurgusu11:55 Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında oynanacak Fenerbahçe - Beşiktaş derbis...11:54 Trabzon’da tüneldeki zincirleme kazada hayatını kaybeden kamyon sürücüsü il...11:54 Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı’ya11:53 Piyasa değeri 1 milyon 850 lira gümrük kaçacağı ürün ele geçirildi: 8 gözal...
23 Nisan
Ekonomi 10 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

GAP Eylem Planı

GAP BKİ Başkanı Karahocagil: "Bütün ovalarda artık şebeke çalışmaları başlayacak yani ikinci eylem planı sulama ağırlıklı olacak"

GAP Eylem Planı

ŞANLIURFA (AA) - GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, ikinci GAP Eylem Planı'nın yine sulama ağırlıklı olacağını bildirdi.

Karahocagil, yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hafta sonu Mardin'de açıklanan GAP Eylem Planı ile ilgili enerji projelerinde yüzde 74 civarında gerçekleşme oluğunu belirtti.

Enerji projelerinin Ilısu Barajı'nın tamamlanmasıyla biteceğini ifade eden Karahocagil, ikinci planın daha çok sulama altyapısına yönelik olduğuna değindi.

Karahocagil, ana kanal inşaatlarının birçoğunun bittiğine dikkati çekerek, "Diyeceksiniz hedeflere ulaştınız mı? Hiç olmayacak şeyleri yaptık aslında, bütün sulamaları tam olarak gerçekleştirdik mi? Hayır. Ama 'Silvan Barajı inşaatı başlamaz' dediler, başladı. Bütün inşaatları devam ediyor" diye konuştu.

Şu anda ovalara suyun ulaştırıldığını, şebeke çalışmalarının da yoğun şekilde sürdürüldüğünü aktaran Karahocagil, şöyle devam etti:

"Viranşehir, Ceylanpınar, Kızıltepe ovaları, Diyarbakır, Silvan ve Bismil ovalarında çalışmalarımız sürüyor. Bütün ovalarda artık şebeke çalışmaları başlayacak yani ikinci eylem planı sulama ağırlıklı olacak. Bu eylem planında biraz daha farklı yatırımlar yapılacak. Bu konuda, 'Şehirlerde yaşanabilirliğin artırılması' başlığı bulunuyor. Böylece proje kapsamındaki şehirlerin daha yaşanır hale getirilmesi için çaba harcanacak bu alanda biraz daha şehirler üzerine çalışma yürütülecek."

- "Şehirler daha güzelleşecek"

Karahocagil, bölge şehirlerinde kültür faaliyetleri ve altyapı konularında birçok şey yapıldığını aktararak, yeni eylem planında bu konuların daha ayrıntılı ele alınacağını ifade etti.

Şehir denilince akla ilk belediyelerin geldiğine değinen Karahocagil, belediyelerin kurumsal yapılarını iyileştirmeye yönelik projelere de destek sağlanacağını söyledi.

Karahocagil, daha önce uygulamaya başlanan cazibe merkezleri programının bu yıl Gaziantep ile sürdürüleceğini aktararak, şöyle konuştu:

"Özellikle büyükşehirlerde olduğu için bunların kurumsal cazibe merkezleri programlarımız devam ediyor. Bu projeyi, Gaziantep’te de uygulamaya başlayacağız. Çok da güzel bir proje. Şehrin altyapısına, kentsel dönüşüme dönük örnek projeler yapacağız. Hesabımız, çalışmamız o. Rekreasyon alanlarını geliştirmeye çalışacağız, yeni rekreasyon alanları oluşturacağız. Yine kültür varlıklarımıza çok yoğun bütçe ayırdık, onlar üzerinde çalışacağız. Projedeki bütün şehirlerimiz gelişti, güzelleşti inşallah daha da güzel olacak. Bölgedeki şehirlerin yakaladığı ivmeyi sürdürmek istiyoruz, hedefimiz o." 

- Sulama hayati önem taşıyor

Bu sene 170 bin hektar alanda şebeke inşaatlarının başladığına değinen Karahocagil, "2018'de inşallah söz verdiğimiz rakama ulaşacağız. Hedefimiz tam sulama olacak. Yani şebekeleri de dahil. Bir önceki eylem planında 'sulamaya hazır hale getirilecek' deniyordu. Bunda artık sulanacak diyoruz" ifadelerini kullandı.

Karahocagil, sulama projelerinin bölge için hayati öneme sahip olduğuna işaret ederek, bunun yanında yeni planda eğitim, sağlık, kültür, turizm, sosyal iyileştirme ve ekonomik altyapıya dönük projelerin de bulunduğunu kaydetti.

"Yeni planda finansmana erişim, girişimcilik konularında da çok projemiz var" diyen Karahocagil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Entegre, birlikte düşünülmüş, bütün sektörlerin birlikte analiz edildiği örnek bir eylem planı ortaya çıktı. Gelecekte birçok bölgesel kalkınmaya da örnek olacak bir plan. Somut olması da başka bir şey. Bu eylem planının özelliği sadece ekonomik yapısıyla değil bütün sosyal imkanlar ve altyapısı düşünülmüş. Ayrıca birçok faaliyeti yatırım programına girmiş durumda, bu da somutlaştırmayı sağlıyor. İçinde daha içeriği geliştirilmemiş olanlar da var inşallah onları da bu yıl içerisinde geliştireceğiz." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber