Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 25 Şubat 2022 - 10:28 Yorum: 0

Garajdan çıkarılan motosikletlerde bakım hayati önem taşıyor

Hava sıcaklıklarının artması ve yağışların azalmasıyla birlikte motosiklet kullanımı artarken, motosiklet ustası Sercan Kızılkaya, "Motosikleti aktif...

Garajdan çıkarılan motosikletlerde bakım hayati önem taşıyor

Hava sıcaklıklarının artması ve yağışların azalmasıyla birlikte motosiklet kullanımı artarken, motosiklet ustası Sercan Kızılkaya, "Motosikleti aktif olarak kullanmadan önce ustasına götürüp kontrol ettirmekte büyük fayda var" diyerek sürücüleri uyardı.

Kış boyu devam eden soğuk ve yağışlı hava etkisini kaybetmeye başladı. Şubat ayının ortalarından itibaren hava sıcaklıklarındaki hissedilir yükselişle birlikte yağışların azalması motosiklet kullanımını arttırdı. Kışı garajda geçiren birçok motosiklet trafikte yerini almaya başlarken, yazlık bakımları ise birçok sürücü görmezden geliyor. Modele göre değişkenlik gösterse de 500 ile 2 bin lira arasında yapılan genel bakımlar, binlerce liralık masrafın önüne geçiyor.

Tamiri 20 bin liraya kadar ulaşan arızalarla karşılaşılabilir

Eskişehir'de uzun yıllardır motosiklet tamirciliği yapan Sercan Kızılkaya, bakımın önemini anlattı. Yaza girerken yapılacak yağ, filtre, zincir dişlisi gibi küçük bakımların maliyeti yüksek arızaların önüne geçtiğini belirten Kızılkaya, "Yağışların azalması ve havaların ısınması nedeniyle motosiklet kullanımı arttı. Fakat sürücülerin dikkat etmeleri gerekiyor. İlk etapta motosikletlerin lastik havalarının kontrol edilmesi gerekiyor. Yağ kontrollerinin yapılması, yağ ve hava filtrelerinin bakımlarının yapılması gerekiyor. Zincir dişlilerinin de bakımı yaptırılmalı. Motosikleti aktif olarak kullanmadan önce ustasına götürüp kontrol ettirmekte büyük fayda var. Bu bakımları yaptırmadıkları sürece düşme riski artabilir. Çok yüksek maliyetler içeren arıza masraflarıyla karşı karşıya kalabilirler. Yağ, yağ filtresi, fren balatalarının kontrolü, zincir dişlisi gibi genel bir temizlikle birlikte yaklaşık 2 bin liralık maliyetle bakım yaptırabilirler. Bakım yapılmadığında motor yatağı, silindir, pistonlar gibi yerlerde arızalar oluşabiliyor. Bunların da tamir maliyeti 20 bin liraya kadar ulaşabilir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber