Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 12 Mayıs 2016 - 15:08 Yorum: 0

Gaü Susurluk Kampüsü Projesi Hayata Geçiyor

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) Balıkesir'in Susurluk ilçesine kurmayı planladığı üniversite ile ilgili görüşmeler devam ediyor.

Gaü Susurluk Kampüsü Projesi Hayata Geçiyor

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) Balıkesir'in Susurluk ilçesine kurmayı planladığı üniversite ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Akpınar başkanlığındaki heyet, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığındaki, aralarında GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Vekilleri Doç. Dr. Asım Vehbi, Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri'nin bulunduğu heyet proje ile ilgili gelişmeleri aktarmak ve kampüs alanında incelemelerde bulunmak üzere, bölgeye ziyarette bulundu. Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu'nun geçtiğimiz ay Balıkesir'in Susurluk ilçesine kurulması planlanan üniversite projesi ile ilgili GAÜ'ye gerçekleştirmiş oldukları ziyaretin ardından, Akpınar başkanlığındaki heyet son gelişmeleri aktarmak üzere, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu ve beraberindeki heyeti ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret etti.

"PROJE SÜRECİ SONA YAKLAŞTI"

Gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, proje sürecinin sona yaklaştığını, yakın zamanda çalışmaların başlayacağını müjdeledi. Akpınar, GAÜ Bilim Heyeti tarafından hazırlanan çalışmalar ve süreç ile ilgili detayların netlik kazandığını, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade etti. Akpınar, gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, Balıkesir il merkezinde rektörlük binası için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından yer tahsis edildiğini vurguladı.

Akpınar açıklamasının devamında, projenin oluşturulması için 1 yıllık bir sürecin yeterli olacağını belirterek, ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ve bu onursal süreci en iyi şekilde tamamlayacaklarını söyledi.

"ÜLKE ADINA ÇOK ÖNEMLİ PROJELER YOLDA"

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, ziyaret ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamada uzun bir yola çıktıklarının altını çizerek bu yolda kendilerini destekleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Susurluk ve Karesi Belediye Başkanlarına sonsuz teşekkürlerini iletti. Anavatan için oluşturulan vizyona baş koymuş, çalışmalara devam eden heyetleri takdir ile izlediklerini ifade eden Akpınar, üniversiteye verilen gerçek önemi görmenin ve gelişen süreci izlemenin GAÜ Yönetimi olarak da farklı bir deneyim olduğunu vurguladı. İstanbul, Bursa, Balıkesir üçgeninde GAÜ ile beraber ülke adına çok önemli projelerin yolda olduğunu ifade eden Akpınar, KKTC adına da yeni hükümet ile benzer vizyonda çalışmalara imza atmak temennisinde olduklarını ifade etti. Serhat Akpınar, gerçekleştirdiği açıklamasında Girne belediye Başkanı Nidayi Güngördü'ye seslenerek Girne içinde aynı vizyonu paylaşmaya davet etti. Girne'yi ülkenin cam karesi haline getirmek adına bu vizyonu oluşturmak adına hazır olduklarını ifade eden Akpınar, Girne Belediyesi İle ortaklaşa gerçekleştirilecek projeler kapsamında da Girne'nin yatırım kentine dönüşmesi gerektiğini ifade ederek GAÜ olarak bu vizyonda her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber