Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 22 Ocak 2020 - 15:13 Yorum: 0

‘GAÜN Kültür Tarihi Müzesi’ kapanmayacak

Gaziantep Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi'nin kapatılacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı duyuruldu.

‘GAÜN Kültür Tarihi Müzesi’ kapanmayacak

Gaziantep Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi'nin kapatılacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı duyuruldu.

Gaziantep Üniversitesi, bugün yerel bir gazetede "GAÜN Müze kapatıyor" başlığıyla yer alan haberin, daha önce de Gaziantep Üniversitesi'ne yönelik olarak düzenlenen yalan ve iftira kampanyalarının bir devamı olduğunu belirtilen bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada sahip olduğu koleksiyon ile Gaziantep'in halka açık müzeler arasında en fazla etnografik eser teşhiri yapan müzesi olan Gaziantep Kent Tarihi Müzesi'nin 2009'da kurulduğu, 2016'da ise Rektör Prof. Dr. Ali Gür'ün desteğiyle modernleşme çalışmaları tamamlanıp, yeni sergi teknikleri ile vatandaşlarla buluştuğu ifade edildi.

Çok özel bir müze

Gaziantep'te genel ve özel boyutları ile kent kimliğinin bir parçası olan, yakın geçmişe dair giyim-kuşam, takı, gölge oyunları, bakırcılık, fotoğrafçılık, askeri tarih gibi birçok konuda teşhirin bulunduğu Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi'nin Kent Bilinci oluşumuna katkıları ve bu bilinci sağlamada konu seçimleri ve sergileme teknikleri ile Gaziantep'te bulunan diğer müzelerden ayrıcalıklı ve örnek bir konuma sahip olduğu vurgulanan açıklamada, "Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi her geçen gün bağış ve satın almalar ile sürekli olarak koleksiyonunu genişletmeye devam etmektedir. Yaşayan bir müze olan Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'nün destekleri ile modern ve bilimsel müzecilik prensipleri doğrultusunda kendini gelişmeye devam edecektir" ifadeleri yer aldı.

"15 üniversitenin müzesi var"

Çalışmalar kapsamında daha etkili sergileme tekniklerinin kullanılarak, müzenin daha çok sanatseverle buluşması için, halkın daha kolay ulaşabileceği mekanların dikkatle incelenmesinin sürdüğü vurgulanan açıklama, "Müze koleksiyonunun modern teknikler ile yeni sergiler oluşturularak halkımıza yaşadığı, ziyaret ettiği Gaziantep'in kent tarihini, kültürünü ve sosyal yaşamı hakkında bilgiler aktarılmaya devam edecektir. Bu doğrultuda basında çıkan müzemizin kapatılacağına dair bilgiler yanlış olup, Türkiye'de sadece köklü ve büyük 15 üniversitenin kurum kimliği altında oluşturduğu müzelerden birine sahip olan Gaziantep Üniversitesi kültür misyonu olarak Gaziantep Kültür Tarihi Müzesini modern ve bilimsel müzecilik prensipleri doğrultusunda desteklemeye devam edecektir. Yani iddia edildiği gibi müzenin kapatılması değil, müzemize daha çok kişinin ulaşmasına yönelik çalışmalar söz konusudur. Gaziantep Üniversitesini yıpratmak için gözlerini karartıp bu tür iftiralar ve yalan haber üretenler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da amaçlarına ulaşamayacaklardır" denildi.

‘GAÜN Kültür Tarihi Müzesi’ kapanmayacak

‘GAÜN Kültür Tarihi Müzesi’ kapanmayacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber