Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 17:28 Yorum: 0

GAÜN’de 1. Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle 1. Gaziantep Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumu...

GAÜN’de 1. Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle 1. Gaziantep Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumu açılış töreni GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi Atatürk Kültür Sahnesinde düzenlendi.

Sempozyuma, GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Törenin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, hemşirelik mesleğinin tarih boyunca dinimizde ve kültürümüzde kutsandığını belirterek, "Eskilerin Yeşilçam filmlerini seyredenler bilir, insan kız kardeşine hemşirem diye hitap ederdi. Kendi hayatının bir parçası olarak görüyor. Toplumda bu kadar üst bir kimliğiniz var. Aynı zamanda da o kadar korunaklısınız" dedi. Prof. Dr. Gür, "Kendi çocuğu ateşler içerisindeyken, nöbette yeni gelen bir çocuğun ateşini düşürmek için mücadele edecek, yoğun bakımda ömrünü geçirecek kadar fedakârdır. Bu fedakârlıkları saymakla bitiremeyiz. Her meslekte olduğu gibi, insanların da iyileri kötüleri vardır. Ama bize düşen, kendi mesleğimizi en iyi şekilde temsil etmektir" diye konuştu. Sempozyum Başkanı GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kıvanç Güngör, "Hekim gözüyle hemşirelik" konulu sunumunda hemşirelere seslenerek, "Analitik, uzman hemşireler istiyoruz. Hocalarımızdan rica ediyoruz, hemşirelerimizin uzmanlığa doğru adım atmalarına destek sunsunlar. Siz bir adım gelirseniz, hocalarımız iki adım gelir. Sağlık sistemimizin, ülkemizin ve insanlığın size ihtiyacı var. Kendini geliştiren, hiç durmayan, eksiksiz, takıntısız, kompleksiz. Zaten fedakarca hareket eden bir kalbiniz ve beyniniz var. Onu bu duygularla da donatan hemşireler bekliyoruz" dedi.

Açılış konuşmaları sonrasında Mavera Kongre ve Sanat Merkezi Atatürk Kültür Sahnesinde, Hemşirelik Mesleği Süreci, Hemşirelikte İletişim Becerisi Yasal Yükümlülükler, Sağlık Bilimlerinde Güncel Yaklaşımlar, Hemşirelik Öğrencilerinin Mesleğe Yansımaları konularında paneller düzenlenerek oturumlar gerçekleştirildi.

GAÜN’de 1. Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumu

GAÜN’de 1. Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumu

GAÜN’de 1. Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumu

GAÜN’de 1. Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber