Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 12:24 Yorum: 0

GAÜN’de 1. Uluslararası Enerji ve Mühendislik Konferansı

Gaziantep Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Enerji ve Mühendislik Konferansı 2016"nın açılışı...

GAÜN’de 1. Uluslararası Enerji ve Mühendislik Konferansı

Gaziantep Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Enerji ve Mühendislik Konferansı 2016"nın açılışı gerçekleşti.

(GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde Rektör Prof. Dr. Ali Gür'ün açılış konuşmasıyla başlayan konferans İki gün serecek enerji konferansında 5 salonda toplam 17 oturumda, 16 farklı ülkeden 259 katılımcı tarafından 132 bilimsel bildiri sunumu gerçekleştirilecek.

Enerji Konferansının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye'nin 60 milyar dolar cari açığı bulunduğunu, dışarıdan enerji ithalatında harcanan paranın ise ortalama 62 milyar dolar olduğunu belirterek, enerjiyi kendi içimizde üretebilir, yenilebilir alternatif enerjiyi kuruluşlarıyla yeni alternatifler oluşturalabilirsek dışarıya bağımlılıktan da kurtulabileceklerini söyledi.

"Ülkemiz dört mevsimi yaşayan şanslı bir coğrafyada"

Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidro elektrik santrallerinin yaşanılan coğrafyanın hediyesi olduğunu vurgulayan, Prof. Dr. Gür, "Dört mevsimi bir arada yaşayabilen nadir ülkelerden birisine sahibiz. Bu konuda ülkemiz çok şanslı. Kafkaslardan Ortadoğu'ya açılan kapı, Asya'dan Avrupa'yı birleştiren köprü. Böyle kıtaları birleştiren başka bir ülke yok. Biz bu gücümüzün de farkındayız. Bu gücümüzle birlikte dünya ile entegre, batı vizyonuyla birleşmiş ama geleneklerinden ve kadim kültüründen de asla kopmayan bir yapımız var. Yüzde 30'luk bir 2023 yılında geri dönüştürülebilir enerji elde etmeyi hedefleyen bir Türkiye var. Doğalgaz bizim vazgeçilmezimiz. Yeni alternatif depolamalarla doğalgaz sektöründe de ciddi bir şekilde depolamalar da bizim ilerideki enerji açığımızı da ortadan kaldıracaktır" dedi.

"Kendi üniversitemizde alternatif enerjiyi geliştireceğiz"

Rektör Prof. Dr. Gür, "Yenilikçi, çevreci bir Üniversiteyiz. Aynı zamanda sanayi ile Üniversiteyi buluşturan bir Üniversiteyiz. Sadece öğrenci yetiştirmiyoruz aynı zamanda ekonomiye katkı sağlayacak kadar öz güveni yüksek, ar-ge yatırımları yapacak kadar bilinçli, sanayiyi Üniversiteye taşıyacak kadar da işbirliği olan bir yapımız var. Bu süreç içerisinde 1 Megavatlık bir yapı içerisinde kendi enerjimizi, hastanemizi kalkındırabilirsek bu iki açıdan önemli olacak. Kendi içimizde ekonomik katkı ve çevreye salınacak farklı çevresel kirleticilerden de bir noktada arınmış olacağız. Aynı zamanda sanayicimize ve etrafımızda bulunan iş yapıcılara da örnek olacağız. Bu bizim açımızdan çok önemli ve en kısa zamanda uygulanacaktır. 1 Megavatlık bir kurulumun maliyeti yaklaşık olarak 1 milyon AURO civarında. Çok rahatlıkla yapılabilir yeter ki, güneş gören alanlar olsun. Bu konuda Ülkemiz ve Gaziantep çok şanslı. Büyük güneş tarlalarımız var. Gelecek yüzyılın savaşları petrol bittikten sonra başka noktalara kayacak ve o savaşta güçlü olanlar alternatif enerjisini dışarıya bağımlı olmadan üretenler olacaktır" şeklinde konuştu.

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal, "Günümüzde enerji çok önemli bir kavram haline geldi. Enerjisiz bir ortamda bulunmak neredeyse imkansız hale geldi. Enerjinin ortaya çıkması için enerji kaynaklarının olması gereklidir. Konvansiyonel enerji kaynaklarını kullanarak enerji elde ediyoruz. Kömür, petrol gibi konvansiyonel enerji kaynakları hem çevreye verdiği zararları ve aynı zamanda limitli kaynaklar olmasından dolayı araştırmacıların özellikle bu tür konferanslarda alternatif enerji kaynaklarına, yenilebilir enerji kaynaklarına doğru çalışmalar yapılıp bu yönde çalışmalara yönelmesi gerekiyor. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ya da alternatif yenilebilir enerji kaynaklarıyla hem ülke ekonomisine katkıda bulunabiliriz hem de limitli olan konvansiyonel enerji kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanma imkanı olacaktır" diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan'ın da katıldığı açılış konuşmalarının sonrasında yurt içinden ve 16 farklı ülkeden 259 katılımcı tarafından 132 bilimsel bildiri sunumu için oturumlara geçildi.

GAÜN’de 1. Uluslararası Enerji ve Mühendislik Konferansı

GAÜN’de 1. Uluslararası Enerji ve Mühendislik Konferansı

GAÜN’de 1. Uluslararası Enerji ve Mühendislik Konferansı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber