Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ekim 2016 - 15:43 Yorum: 0

GAÜN’de “Doğayı seviyorum kampüsü keşfediyorum” yürüyüşü

Gaziantep Üniversitesi Çevre Araştırma Merkezi (GÜÇAMER) ve Gaziantep Üniversitesi Çevre Topluluğu (GÜÇET) tarafından "Doğayı seviyorum kampüsü keşfediyorum"...

GAÜN’de “Doğayı seviyorum kampüsü keşfediyorum” yürüyüşü

Gaziantep Üniversitesi Çevre Araştırma Merkezi (GÜÇAMER) ve Gaziantep Üniversitesi Çevre Topluluğu (GÜÇET) tarafından "Doğayı seviyorum kampüsü keşfediyorum" konulu çevre yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Topluluk Danışmanı ve GÜÇAMER Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Atılgan, öğrencilerin yaşam alanı içerisinde en büyük kısmı oluşturan kampüs alanının tanınması ve çevre sorunlarının yerinde tespit edilmesi için yapılan etkinliğin çok verimli olacağını belirtti. Sağlıklı bir çevrenin sağlıklı düşünen kişiler tarafından oluşturulacağını belirten Öğr. Gör. Atılgan, ekosistemi oluşturan toprak, su, insan, bitki ve diğer canlıların doğadaki yaşam halkasının en önemli zinciri oluşturduğunu ve bunlardan birisinin eksik olması halinde diğerlerinin de yaşama şanslarının olamayacağını söyledi. Toprak, su, bitki ve diğer canlıların insanlar olmadan da yaşayabileceklerini ifade eden Öğr. Gör. Atılgan, insanların ise bunlardan birisinin eksik olması halinde yaşayamayacağını vurguladı.

Öğr. Gör. Atılgan, yaşamak için çevreye en çok ihtiyacı olan canlının insan olduğunu ama sahip olduğu çevreye en fazla zarar verenin ve çevreyi tahrip ederek yaşanamaz hale getirenin de yine insan olduğunu belirterek, çevre dostu bilgi, çevre dostu teknoloji ve çevre dostu insan sayısının arttırılması, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre için herkesin el ele vermesi gerektiğini anlattı.

Kampüs alanı içerisindeki çim ve ormanlık alanların arttırılması, var olanların korunması, ıslahı, bakımı ve temizliği için öğrencilere çok büyük görevler düştüğünü belirten Öğr. Gör. Atılgan, çevreye duyarlı ve çevre gönüllüsü olan GÜÇET Topluluğu üyelerinin bu konuda çok büyük sorumluluklarının olduğuna ifade ederek, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre için topluluk üyelerinin diğer öğrencilere örnek olacak etkinlik ve çalışmalarda bulunması, Gaziantep Üniversitesinde eğitim-öğretim gören her öğrenciye sağlıklı ve yaşanabilir çevre bilincin aşılanması için gayret göstermelerini söyledi.

GAÜN’de “Doğayı seviyorum kampüsü keşfediyorum” yürüyüşü

GAÜN’de “Doğayı seviyorum kampüsü keşfediyorum” yürüyüşü

GAÜN’de “Doğayı seviyorum kampüsü keşfediyorum” yürüyüşü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber