Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Eğitim 29 Mart 2019 - 13:18 Yorum: 0

GAÜN’den dünyanın en iyi üniversiteleri ile işbirliği

Gaziantep Üniversitesi, dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasında yer alan Malezya'nın 5 üniversitesi ile eğitim işbirliği yapılması konusunda...

GAÜN’den dünyanın en iyi üniversiteleri ile işbirliği

Gaziantep Üniversitesi, dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasında yer alan Malezya'nın 5 üniversitesi ile eğitim işbirliği yapılması konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Bu amaçla Malezya'da 5 gün süren bir inceleme gezisi düzenleyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Demir, Malezya Teknik Üniversites (UniversitiTeknologiMalaysia UTM), Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (İnternationalİslamicUniverstyMalaysia), Malezya İslami Bilimler Üniversitesi (İslamicScinceUniversity of Malaysia USİM), Yönetim ve Bilimler Üniversitesi (Managen&ScienceUniversty MSU) ve Malezya Milli Üniversitesinin (TheNationalUniversity of Malaysia UKM) rektör ve üst yönetimleriyle bir araya geldi. İşbirliği için protokol imzalanan üniversitelerin tamamının değerlendirme kuruluşlarının Dünya'nın En İyi Üniversiteleri Sıralaması'nda ilk 500 arasına girmiş, böylelikle de kendilerini kanıtlamış üniversiteler olduğunu belirten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "Malezya maalesef yüksek öğrenim alanında işbirliği konusunda ihmal ettiğimiz, ama ihracatımızın üç katı kadar da ithalatta bulunacak kadar ticari ilişkilerimizin güçlü olduğu bir ülke" dedi.

"Teknoloji işbirliği yapacağız"

Yoğun toplantılarda görüşme yapılan üniversitelerin zayıf ve güçlü yanlarıyla, GAÜN'ün karşılaştırıldığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Görüşmelerde sürekli etkileşim içerisinde olmamız gerektiği konusunda ortak bir kanaate vardık" dedi. Malezya'nın yüzde 55'i Müslüman Malay, yüzde 35'i Çinli, yüzde 10'unun Hintli olduğunu ve yoğun bir Çin nüfusu barındırması nedeniyle de Çin ile yoğun teknoloji ve ticaret işbirliği olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Görüşmelerimiz sırasında Gaziantep'in şehir yapısı, ticaret hacmi ve Gaziantep Üniversitesinin potansiyeli gibi konuları geniş bir şekilde anlatmamız sonucu, iletişime geçip işbirliği yapmak için ciddi anlamda bir heyecan duyduklarını gördük" ifadelerini kullandı.

Ekonomide dünyanın öncü ülkelerinden biri

Malezya'da yüksek öğrenimin çok iyi durumda olduğunu, öğrenci sayısı 30 bin ile 50 bin skalasında olan birçok üniversitesinin dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında yer aldığını vurgulayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, ortak diploma, karşılıklı öğrenci değişimi gibi konularda görüşmelerin yapıldığını ifade ederek, "Malezya özellikle helal endüstrisi ve İslami Finans konusunda Dünya'nın öncü ülkelerinden birisi. Bu konularda da ortak çalışmalar yapma konusunda karara vardık ve anlaşma metinleri imzaladık. Anlaşma imzaladığımız üniversitelerin yöneticilerinin bazıları önümüzdeki ay, bazıları da Ramazan Ayı sonrasında Gaziantep'e gelecek. Görüşmelerimiz, gerek Gaziantep, gerekse Gaziantep Üniversitesinin tanıtımı açısından son derece yararlı oldu. Böylesine eğitimde güçlü üniversitelerle işbirliği, uluslararası üniversite hedefi için sürekli yeni adımlar atan üniversitemiz için çok önemli işbirliği adımlarıdır" diye konuştu.

GAÜN’den dünyanın en iyi üniversiteleri ile işbirliği

GAÜN’den dünyanın en iyi üniversiteleri ile işbirliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber