Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Aralık 2014 - 17:03 Yorum: 0

Gazeteci Yakup Köse tutuklandı

Hakkında kesinleşmiş 6 yıl 8 ay hapis cezası olan ve dün Arnavutöy'deki evine giderken asayiş kontrolü sırasında gözaltına alınan gazeteci Yakup Köse, tutuklandı.

Gazeteci Yakup Köse tutuklandı

Hakkında kesinleşmiş 6 sene 8 ay hapis cezası bulunan ve dün Arnavutöy'deki evine giderken asayiş kontrolü esnasında gözaltına alınan gazeteci Yakup Köse, tutuklandı.

Sabah Adli Tıp Kurumu'nda sıhhat kontrolünden geçirilen Köse, daha sonra Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi.

İnfaz savcılığınca konusunda kesinleşmiş 6 sene 8 ay hapis cezasıyla ilgili tutuklama kararı yüzüne okunan Köse, işlemlerinin arkasından Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Köse'nin benzeri ve iki çocuğu da adliyeye geldi. Adliye önünde bekleyen Köse'nin yakınları, ''Yakup Köse'ye adalet'' ve  ''Paralel bina adisyon verecek'' dövizleri taşıyıp, ''Yakup Köse onurumuzdur'' sloganı attı.

Gazeteci Köse cezaevine götürüldükten sonra yakınları ile polis içinde kısa süreli çatışma yaşandı.

Köse'nin avukatı Hamza Uçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, '28 Şubat'ın 14 yaşında idam cezasına çarptırdığı müvekkilinin, dün gece nedeni ile 28 Şubat yargısının verdiği ve enlem yargının onadığı hukuksuz ceza nedeni ile iş yerinden evine giderken belediye otobüsünde gözaltına alındığını' söyledi.  

Avukat Uçan, bu davanın 'Türkiye yasa tarihine kara bir pislik şekilde geçtiğini ve kamuoyu vicdanında taşınamaz bir vaziyete geldiğini' savunarak, ''Normal hayatına ve gazetecilik mesleğine devam eden, ikametgahı ve iş adresi belirgin olmasına karşın sanki kaçıyormuş bu şeklinde ibret şekilde belediye otobüsü durdurulup, 10'dan çok polis vasıtası ile kaba takat uygulanarak tutuklanan Yakup Köse, 28 Şubat yargısının verdiği cezayı 15 sene sonra çekmek için cezaevine girecek'' diye konuştu. 

Anayasa Mahkemesi'ne ''adil yargılanma hakkının ihlali'' nedeni ile başvurduklarını kaydeden Uçan, dosyanın Adalet Bakanlığı'nda olduğunu belirtti. 

Uçan, Anayasa Mahkemesi'nden ati müspet bir kararı beklediklerini, bunun, cemiyet nezdinde kanayan bir yarayı saracağını düşündüklerini aktararak, şöyle konuştu:

 ''Yakup Köse, aldığı cezaya karşın kaçan biri değil. 14 yaşında başlayan hukuksuzluk süreci, 2 çocuğu bulunan bir bireyin halen yakasını bırakmış değil. Müvekkilim üstünde kimliğinin bulunmadığını söyledi. Kimliğinin bulunmaması da söz konusu gözaltı işleminin rutin bir denetim bulunmadığı manasına gelir. Belli bir hüviyet kontrolünden sonra gözaltına alınmadı.'' 

Bandırma Asliye Ceza Mahkemesi'nce ''hürriyeti tahdit'' suçundan 6 sene 8 ay hapse çarptırılan Köse'nin cezası, 25 Ocak 2013'te Yargıtayca onandı.

ETİKETLER: Gazeteci , Yakup Köse , Tutuklandı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber