Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 14 Kasım 2014 - 16:33 Yorum: 0

Gazeteci Yurtsever son yolculuğuna uğurlanıyor

Avusturya'da kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 66 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Ali Haydar Yurtsever için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde tören düzenlendi.

Gazeteci Yurtsever son yolculuğuna uğurlanıyor

Avusturya'da kanser itibarı ile tedavi gördüğü hastanede 66 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Ali Haydar Yurtsever için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde merasim düzenlendi. 

Yurtsever'in naaşı uçakla Viyana'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na, arkasından da törenin yapıldığı Cağaloğlu'ndaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne getirildi.

Törene, Yurtsever'in benzeri Nalan Yurtsever, oğlu Ali Kerem Yurtsever, CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Hasan Öymez, AA İstanbul Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlu, AA Spor Haberleri Editörü Ersin Şiyhan, AA Ortadoğu ve Afrika Görsel Haberler Editör Vekili Erhan Sevenler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, gazeteciler Altan Öymen, Umur Talu, Zafer Arapkirli ile yakınları katıldı.

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Anadolu Ajansı'nın çelenk gönderdiği görüldü.  

Törende konuşan Talu, Yurtsever'in hem aşırı iyi bir gazeteci hem de aşırı mükemmel bir arkadaş, arkadaş olduğunu söyledi. Kendisiyle uzun yıllara dayanan bir dostluğu bulunduğunu izah eden Talu, Yurtsever'i unutmayacağını söyledi.  

Törenin ardından uçakla İzmir'e gönderilen Yurtsever'in cenazesi, yarın İzmir Yamanlar Cemevi'nde düzenlenecek töreninin ardından Doğançay Mezarlığı'na defnedilecek.

Ali Haydar Yurtsever

Bingöl'ün Darabi köyünde 1948'de dünyaya gelen Yurtsever, gazeteciliğe 1968'de başladı. Hürriyet gazetesi muhabiri şekilde 1973'te gittiği Viyana'da, 1985'e kadar Ak-Ajans, Tercüman gazetesi ve Yankı dergisi muhabirliğini yaptı.

1985-2001'de Milliyet gazetesinin temsilciliğini oluşturan Yurtsever, bir süre Anadolu Ajansı (AA) Viyana muhabirliği de yaptı. Yurtsever,  TRT, BBC, DW, NPS ile WDR benzeri televizyon ve radyolar için programlar hazırladı.

Kaynak: AA

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber