Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Ağustos 2016 - 13:13 Yorum: 0

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ: “30 Ağustos ve 15 Temmuz’u iyi anlamak lazım! ”

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda milli iradenin önemine değindi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ: “30 Ağustos ve 15 Temmuz’u iyi anlamak lazım! ”

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda milli iradenin önemine değindi. Kösedağ " Yüce milletimizin iradesi önünde hiçbir kuvvet duramayacaktır. Dumlupınar'daki o irade, 15 Temmuz'da Türk İnsanını yeniden ayağa kaldırmış ve düşmanlarına karşı korku salan bir duruş sergiletmiştir." dedi

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ yaptığı açıklamada şunları söyledi:

" Bugün 30 Ağustos Türk milletinin şanlı zafer bayramı. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'un Dumlupınar ilçesine bağlı Çal köyü yakınlarında Mustafa Kemal Atatürk'ün katılımı ile Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığımız şu günlerde 15 Temmuz darbe girişiminde yine milli iradenin ön plana çıkıp " Büyük Taarruz" coşkusuna erişilip darbe girişiminin önlenmesi bu milletin vatanına, bayrağına ve devletine ne denli sahip çıktığının bir ölçüsü ve göstergesi olmuştur. Bu düşünceler ile aziz Türk milletinin yeniden 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber