Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Eylül 2016 - 18:38 Yorum: 0

Gazeteciler Edirne’de buluştu

Balkan Gazeteciler Federasyonu, çeşitli Balkan ülkelerinden Edirne'ye gelen yabancı gazetecilerin bir arada bulunduğu "Balkanlarda Medyanın Rolü" konulu toplantı...

Gazeteciler Edirne’de buluştu

Balkan Gazeteciler Federasyonu, çeşitli Balkan ülkelerinden Edirne'ye gelen yabancı gazetecilerin bir arada bulunduğu "Balkanlarda Medyanın Rolü" konulu toplantı gerçekleştirdi.

Lalezar tesislerinde düzenlenen toplantıya Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Balkan Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ali Soydan ile yerli ve yabancı gazeteciler katıldı.

Toplantıda yapılan konuşmalarda özellikle teröre dikkat çekildi. Ülkede yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ve terör, toplantıya katılan yabancı gazetecilere anlatıldı. Edirne Valisi Günay Özdemir, Türk medyası gücünü 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde gösterdiğine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın ve diğer siyasi parti liderler seslerini medya üzerinden halkı sokaklara davet edilerek darbe girişimi engellenmiştir. Bu konuda basınımızın da önemli katkıları olmuştur. Dünya basının aslında 15 Temmuz'daki Türk basının demokrasiye sahip çıkması konusundaki gayretlerini, çalışmalarını aslında örnek alınması gereken bir çalışmadır. Ben zamanı geldiğinde uluslararası alanda da çalıştaylarla tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye'deki basının tamamı o gün mahalli basın olmak üzere en ücra köşedeki nokta muhabir arkadaşlarımızı girişimleriyle Türkiye'nin her yerinde bu halkın girişimleri Ankara'ya, İstanbul'a aktarılmış ve bütün dünyaya canlı olarak seyrettirilmiştir. Bu yüzden Türkiye'deki basın kuruluşlarımıza özellikle bu çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

"Edirne yaklaşık tarihin en değerli en kadim şehirlerinden biridir"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, basının önemine vurgu yaparak, "Edirne yaklaşık 8 bin 500 yıllık tarihiyle insanlığın ve tarihin en değerli en kadim şehirlerinden biridir. Zaman zaman ülkemizdeki iktidar tarafından kendisiyle ilgili eleştirisel haberler yaptığını ifade ettiği ve buna kızdığı CNN Türk kanalının o akşam beklide kanlı darbe girişimin etkisizleştirilmesinde önlenmesinde en büyük caydırıcı önleyici güç olduğunu, bekli de tüm Türkiye ve dünya gördü. O akşam sayın Cumhurbaşkanının, sayın Başbakanımızın CNN Türk'ten tüm vatandaşlara yaptığı çağrıyı o saatte başka türlü ulaştırma şansı yoktu. Bunu Türkiye basın sayesinde başardı" şeklinde konuştu.

Edirne Milletvekili Erdin Bircan da konuşmasında, "Bugün yine şehitlerimiz vat bu şehit acısını sizler bilemezsiniz ama biz 35 yıldır yaşıyoruz. PKK denilen bir illet terör örgütü ve onunla birlikte hareket eden bir Fetullah ve yine IŞİD denilen bir terör örgütü ülkemize musallat oldu. Gün geçmiyor ki, bizler şehit haberi almayalım. İnsanlarımız nerede nasıl öleceğini tahmin edemiyor. Her gün şehit olan askerimizle birlikte yanan ocaklarımız var. Bu acıyı tarif etmekte güçlük çekiyorum"ifadelerini kullandı.

Balkan Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ali Soydan, "Dünya üzerinde Balkanlar kadar kültürün sosyal hayatın dünlerin harmanlandığı başka bir bölge muhtemelen yoktur. Biz balkan çocukları aynı şarkının ezgileri, aynı tablonun renkleri, aynı filmin aktörleriyiz" ifadelerine yer verdi.

Gazeteciler Edirne’de buluştu

Gazeteciler Edirne’de buluştu

Gazeteciler Edirne’de buluştu

Gazeteciler Edirne’de buluştu

Gazeteciler Edirne’de buluştu

Gazeteciler Edirne’de buluştu

Gazeteciler Edirne’de buluştu

Gazeteciler Edirne’de buluştu

Gazeteciler Edirne’de buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber