Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Mart 2015 - 19:33 Yorum: 0

Gazetecilerden mobil kanser tarama aracı

Kırıkkale'de, 6 yerel gazetenin imtiyaz sahibinin öncülüğünde "Çocuklar Annesiz Kalmasın" kampanyası kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne mobil kanser tarama aracı alındı

Gazetecilerden mobil kanser tarama aracı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, 6 yerel gazetenin imtiyaz sahibinin öncülük ettiği "Çocuklar Annesiz Kalmasın" kampanyası kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne mobil kanser tarama aracı alındı.

Vali Ali Kolat, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen araç teslim töreninde yaptığı konuşmada, aracın alınmasının Kanser Haftası dolayısıyla isabetli bir karar olduğunu söyledi.

Gazetecilerin büyük bir duyarlılıkla kampanyayı başlattıklarını vurgulayan Kolat, şöyle konuştu:

"Halkımız da büyük destek verdi. Aracın alınmasıyla donanımı yapılacak ve bir an önce hizmete girecek. Kanserin önemini herkes biliyor. Hemen her evde kanser hastası olmuştur ve vefat etmiştir. Hepimiz bunun idraki içerisindeyiz. Bunun önemi de erken teşhis. Çoğu zaman kadınlarımız bu durumu ihmal ediyorlar. Bilhassa sağlık birimi içerisinde çalışan kadınlarımızın bile tetkik yaptırmadığı konusu gündeme geliyor. Bu anlamda mamografi aracının ilimize ve çevremize büyük katkısı olacaktır. Gazetecilere ve destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Gazeteciler adına konuşan Mehmet Altundağ da kentin yerel gazetecileri olarak işlerinin sadece haber yapmaktan ibaret olmadığını, kentin sosyal, kültürel etkinliklerinde de yer almaları gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

Bu kampanyanın sadece bir başlangıç olduğunu ve devamının geleceğini ifade eden Altundağ, "Bir kişinin bile çağın illeti kanser hastalığının erken teşhisine vesile olabilirsek gazeteciler olarak kendimizi mutlu hissedeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından aracın devir teslim tutanağı imzalandı ve kampanyaya öncülük eden gazetelerin imtiyaz sahipleri ile hayırsever vatandaşlara teşekkür belgeleri verildi.

Ayrıca kampanya kapsamında, Leyla Karamanlı, Ömerhan Selci, Niyazi Akbudak ve Hakan Köker isimli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Halk oyunları gösterisinin ardından sona eren programa, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber