Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı20:22 Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı20:18 Sulusaray’da depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı20:18 Ticari aracın çarptığı bisiklet sürücüsü hastanede öldü20:17 Çin: "İsrail Refah’a saldırı planından vazgeçmelidir”20:16 Depremin yaşandığı Tokat’ta okullar 1 gün tatil edildi20:10 Afrika’dan gelen toz taşınımı Adana’da etkili oldu20:10 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Tokat Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde m...20:09 Uşak’ta yapılan operasyonda çok sayıda kaçak makaron ele geçirildi20:09 Ankara’da ilginç yolculuk: Minibüsün camından sarkan köpek görenleri şaşırt...20:07 Türkiye Tanzanya arasında 6 önemli anlaşma20:06 Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor20:06 Tokat Valisi Hatipoğlu: "Gelen ilk haberlere göre can kaybı yok”20:05 Memur-Sen Heyeti Bakan Işıkhan’la kamu görevlilerinin çözüm bekleyen sorunl...20:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Aynı aktörlerin şimdi de tek ses olarak İsrail’e du...20:04 Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada20:00 Aydın’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle öğrenciler hastanelik oldu19:59 Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 019:58 Kenya’da askeri helikopter düştü: 5 ölü, 3 yaralı19:58 Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü 70 metre uzatılacak
Siyaset 09 Temmuz 2018 - 15:25 Yorum: 0

Gazetecilerin gözüyle 15 Temmuz akşamını anlattılar

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "İstiklal ve istikbal mücadelesi 15 Temmuz" konulu panel büyük ilgi...

Gazetecilerin gözüyle 15 Temmuz akşamını anlattılar

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "İstiklal ve istikbal mücadelesi 15 Temmuz" konulu panel büyük ilgi gördü.

Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdiği 15 Temmuz direnişinin anlatıldığı panele, A Haber ve ATV Haber Koordinatörü Gazeteci Fatih Atik, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Saadet Oruç, Gazeteci Şebnem Bursalı ve Yazar Fatih Akbaba katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği panele, İlçe Kaymakamı Günhan Yazar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Ak Parti Bandırma, Gönen ve Erdek ilçe Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Söyleşinin ilk konuşmasını yapan Gazeteci Şebnem Bursalı, 15 Temmuz'un bir varoluş destanı olduğunu belirterek " Türkiye'de ilk kez dini temellere dayalı bir cemaat darbe yapmaya kalkıştı. Sadece siyasi iktidara karşı değil, doğrudan millete karşı bir darbe girişiminde bulundular. Başta medya olmak üzere tüm siyasi partiler ve millet el ele vererek ortak hareket ederek darbeyi önlediler. Bu ülke darbelerde şapkasını alıp giden liderler gördü. Ancak Recep Tayyip Erdoğan darbeye direnerek meydanlara indi" dedi.

A Haber Ankara Koordinatörü Fatih Atik, 15 Temmuz gecesi Ankara'da yaşananları anlatarak " 15 Temmuz içlerinde Batı ve NATO'nun da olduğu Fetö'nün önderliğinde yapılmak istenen bir darbeydi. O akşam basın mensupları mermiler altında görev yaptılar. Açıkça söylemek gerekirse 15 Temmuz ikinci bir Kurtuluş Savaşı idi. Darbeyi önleyen Türk Milleti Nobel Barış ödülü almalıydı " şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç ise, 15 Temmuz'u diplomatik açıdan değerlendirerek " 15 Temmuz'da Türk Milleti canıyla darbeye karşı çıkarken, ne yazık ki, AB ve ABD darbeye sessiz kalarak sınıfta kalmışlardır. Batı medyası da darbeyi meşru bir darbe olarak adlandırdı. Darbe başarısız olunca da büyük üzüntü duydular. Geçen zaman içinde batının darbe ile olan ilişkileri ise bir türlü aydınlatılmadı. Almanya ancak iki sene sonra darbede Fetö parmağı var açıklaması yapabildi. 15 Temmuz darbesinde bir kısım ulusal basında sınıfta kaldı. Onların gazeteci değil ajan oldukları ortaya çıktı " dedi.

"15 Temmuz direnişi Çanakkale Ruhunun günümüze yansımasıdır" diyen iletişim uzmanı ve yazar Fatih Akbaba da " Dejenere olduğu için bazı çevrelerce eleştirilen gençlik o gece sokaklarda darbeyi önlemiştir. Çanakkale savaşında da yok olan gençlik de aynı gençlikti" diye konuştu.

Gazetecilerin gözüyle 15 Temmuz akşamını anlattılar

Gazetecilerin gözüyle 15 Temmuz akşamını anlattılar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber